Μήνυμα ελήφθη κατά αρχας από τους πολίτες που φαίνεται πως τήρησαν στην πλειονότητά τους τα νέα μέτρα για τον περιορισμό στις μετακινήσεις.
Στον Άλιμο ο κόσμος ήταν σαφώς λιγότερος από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα που είχε σήμερα και η Πάρνηθα σε σχέση με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα.
Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα. Μάλιστα πολλοί αναγκάστηκαν σε αναστροφή στην θέα του αστυνομικού μπλόκου για να αποφύγουν το πρόστιμο.
Λιγότερος ο κόσμος και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καθως οι κάτοικοι της πόλης φαίνεται να ακολούθησαν πιστά τα νέα μέτρα και όσοι κυκλοφορούσαν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η επιδιμιολογική εικόνα σε Αττική και Θεσσαλονίκη τρομάζει. Την Δευτέρα 1 Μαρτιού είχαμε 553 κρούσματα στην Αττική και 111 στην Θεσσαλονικη. Την Τρίτη, τα νέα κρουσματα εκτοξεύονται στα 1.159 στην Αττική και στα 304 στην Θεσσαλονίκη.
Την Τετάρτη 3 Μαρτίου έχουμε και νέα αύξηση των κρουσμάτων με 1.269 στην Αττική και 314 στην Θεσσαλονίκη. Την Τσικνοπέμπτη τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ η εβδομάδα κλείνει την Παρασκευή 5 Μαρτίου με 1.057 κρούσματα στην Αττική και 247 στην Θεσσαλονίκη.
Σήμερα, η Αττική έδωσε 1.153 κρούσματα, με τα 288 στο κέντρο της Αθήνας.
Στόχος η «ανοιχτή» οικονομία
Με το ημερολόγιο στο χέρι ο πρωθυπουργός ευελπιστεί μέχρι τον Ιούλιο να έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός της χώρας –δηλαδή περίπου 5,5 εκατομμύρια πολίτες.
Ο σχεδιασμός ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα προβλέπει έως τα τέλη Μαρτίου να έχουν επαναλειτουργήσει λιανεμπόριο και σχολεία, ενώ έως τα μέσα Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της εστίασης -μόνο σε εξωτερικούς χώρους.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα παραμείνουν εντατικοί για όλο το Σαββατοκύριακο με δεκάδες μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα 24ωρες το 24ωρο.