Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στη Ευρώπη εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία έγιναν από το Λονδίνο μέχρι το Άμστερνταμ και το Βερολίνο.
Με αντλίες νερού από περιπολικά και δεκάδες συλλήψεις, η ολλανδική αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει διαδήλωση κατά του lockdown στο Άμστερνταμ.
Τουλάχιστον 1.000 αρνητές της πανδημίας βρέθηκαν σε κεντρική πλατεία της πόλης. Μετά τη επέμβαση της αστυνομίας οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν σε άλλο σημείο του Άμστερνταμ και ακολούθησε δεύτερος γύρος επεισοδίων.
Επεισοδιακή ήταν η διαδήλωση αρνητών της πανδημίας και των μέτρων στο Λονδίνο. Χιλιάδες άτομα προσπάθησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας παρά την απαγόρευση αρχών.
Η ένταση μεταφέρθηκε στο Χάιντ Παρκ όπου τα επεισόδια συνεχίστηκαν επί ώρες. Αρκετά άτομα τραυματίσθηκαν στις συμπλοκές ενώ η βρετανική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές.
Εν τω μεταξύ οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν ότι μέσα σε μια ημέρα, την Παρασκευή, εμβολιάστηκαν 711.000 άνθρωποι. Ανάμεσά τους ήταν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο μισός ενήλικος πληθυσμός, δηλαδή σχεδόν 27 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση.
Επεισόδια και στη Γερμανία στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Βερολίνο και στο Κάσελ. Στο ετερόκλητο πλήθος περιλαμβάνονται ακροδεξιοί, αρνητές της πανδημίας αλλά και άτομα που χωρίς να αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊού θεωρούν ότι τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά.
Στη Φλόριντα έγιναν σοβαρά επεισόδια όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης στο Μαϊάμι, μετά την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας.
Για τουλάχιστον 72 ώρες μπαρ και κλαμπ θα παραμείνουν κλειστά ενώ η κυκλοφορία πρέπει να σταματά στις 8 το βράδυ. Νεαροί από ολόκληρη τη χώρα έχουν πάει για διασκέδαση στο Μαϊάμι όπου μέχρι πρότινος τα μέτρα ήταν αρκετά πιο χαλαρά σε σύγκριση με άλλες πολιτείες.