Αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ), Γιάννης Σαρακιώτης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάλης.
«Αντιμετωπίσαμε ένα τρίτο πολύ ισχυρό κύμα πανδημίας. Μας πίεσε πολύ. Η πανδημία έπληξε με πολύ δυσμενέστερο την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Καραγκούνης.
«Το άνοιξε-κλείσε γίνεται καθημερινά στην Ευρώπη. Δεν βρισκόμαστε σε κενό αέρος. Ζώσα κατάσταση η αντιμετώπιση καθημερινά. Πολύ δύσκολο να προβλέψεις ακόμα και τις μεταλλάξεις οι οποίες είναι τάχυστες» πρόσθεσε σχετικά με την μέθοδο του «ακορντεόν» της οικονομίας.
«Τριπλασιάσαμε ΜΕΘ, επιτάξαμε ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, κάναμε επιτυχή τηλεκπαίδευση και τηλεργασία. Προσπαθήσαμε να χειριστούμε μια κατάσταση την οποία καμία χώρα δεν έχει χειριστεί με 100% αποτελεσματικότητα» συμπλήρωσε.
«Καταθέσαμε προτάσεις για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δυστυχώς δεν εισακούστηκαν» ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Σαρακιώτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαχειρίζεται την πανδημία με ημίμετρα.
«Στην επικοινωνία παίρνει άριστα η κυβέρνηση, χάνει όμως στην ουσία» σημείωσε, ενώ απαντώντας στον κ. Καραγκούνη για τις ΜΕΘ είπε πως «δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τις δωρεές των ιδιωτών σε ΜΕΘ».
Την ανάγκη να ανοίξει η οικονομία όποτε το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα υπογράμμισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι απέτυχε το έξυπνο ακορντεόν.
«Είχαμε αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων χθες, 72 νεκροί. Είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερα διάρκεια lockdown στην Ευρώπη. Και όμως η πανδημία είναι παρούσα» ανέφερε.
Παράλληλα έκανε επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των ιδιωτικών δομών υγείας.
«Από πέρυσι έπρεπε να ενταχθούν στον δημόσιο κεντρικό σχεδιασμό οι ιδιωτικές κλινικές. Η κυβέρνηση έσωσε ήπια περιστατικά covid στις πρώτες ιδιωτικές κλινικές που βοήθησαν και στις υπόλοιπες έδωσε μη covid περιστατικά. Άρα δεν ανακουφίστηκε το ΕΣΥ έτσι».
Τέλος έκανε λόγο ότι «φαινόμενα όπως η Πάρνηθα, η Ικαρία και ο κομματικός εμβολιασμός συνεισφέρουν στο να χαθεί η εμπιστοσύνη απέναντι σε αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις. Επίσης δεν υπάρχει κανείς που να επιβλέπει τα μέτρα πλέον».