Τι γίνεται με την προγραμματισμένη επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία

Την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία.

Η επίσκεψη αποφασίστηκε για να τονωθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος και διατηρούνται οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο κρατών.

Ωστόσο, η τουρκική πλευρά συνεχίζει να προκαλεί, όπως συνέβη με την ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, στην οποία ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις.

Διπλωματικές πηγές υπογράμμιζαν στο MEGA ότι φαίνεται πως ένα τμήμα του βαθέος κράτου της γειτονικής χώρας δεν θέλει να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του έλληνα ΥΠΕΞ.

Στην Αθήνα, εκτιμούμ, ότι η Άγκυρα προσπαθεί να τορπιλίσει τις ελληνοτουρκικές επαφές, επιρρίποντας την ευθύνη στην Ελλάδα. Και αυτό είναι κάτι που η ελληνική διπλωματία δεν θα το επιτρέψει.

Εντούτοις, σημείωναν, οι ίδιες διπλωματικές πηγές, ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί απίθανο τυχόν ακύρωση της επίσκεψης Δένδιας στην Άγκυρα, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Eνημερωτικές Εκπομπές

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια ζωής του Ολυμπιακού

Πολιτική

Απόρρητο