Η ευρωπαϊκή Super League βρίσκεται προ των πυλών και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο διανύει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. 12 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες η Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Τότεναμ, η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Ίντερ, ίδρυσαν μία νέα κλειστή λίγκα και προχωρούν σε αποχώρηση από τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ.
Η αντίδραση της FIFA, ήταν άμεση.
Ανακοίνωση FIFA
Κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση, είτε εθνική, τοπική ή παγκόσμια, πρέπει πάντα να αντανακλά τις βασικές αρχές της αλληλεγγύης, της ανοιχτής συμμετοχής, της ακεραιότητας, της αναλογικής οικονομικής ενίσχυσης.
Η FIFA μπορεί μόνο να εκφράσει την απόρριψη μιας «κλειστής ευρωπαϊκής αποσχιστικής λίγκας», εκτός της δομής του διεθνούς ποδοσφαίρου που δεν σέβεται τις προαναφερθείσες αρχές.
Η UEFA απειλεί τις 12 ομάδες και τους ποδοσφαιριστές τους με αποκλεισμό από κάθε εγχώρια και διεθνή διοργάνωση ενώ οι εθνικές ομοσπονδίες επίσης αντέδρασαν με σφοδρότητα απορρίπτοντας κάθε σκέψη για ευρωπαϊκή Super League. Ωστόσο, η ένωση των 12 συλλόγων της οποίας προεδρεύει ο ισχυρός άντρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ έχει σύμφωνα με ρεπορτάζ εξασφαλίσει ήδη χρηματοδότηση ύψους 4 δις ευρώ κι απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.
Επιστολή ευρωπαϊκής Super League
Η Super League Company έχει κάνει ήδη κινήσεις στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη ίδρυση και λειτουργία της διοργάνωσης σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Αντιδράσεις έρχονται και από τους οπαδούς των συλλόγων, την ώρα που αναμένεται και η τελική απόφαση των Παρί ΣΖ, Ντόρτμουντ και Μπάγερν. Στόχος είναι τα 15 κλειστά συμβόλαια, και η ετήσια ένταξη άλλων 5 ομάδων, με βάση την απόδοσή τους την εκάστοτε περσινή χρονιά.))