Χθες και πάλι στο Αριστοτέλειο στήθηκε ένα ξέφρανο πάρτυ με χίλιους συμμετέχοντες που διασκέδαζαν μέχρι αργά το βράδυ. Μάλιστα για το κάλεσμα είχαν κυκλοφορήσει και αφίσες σε όλη την πόλη. Υπαίθρια κορωνοπάρτυ όμως στήθηκαν και αλλού.
Χάος επικράτησε με κορωνοπάρτι στο αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στους δρόμους της Πάτρας
Ένα ξέφρενο πάρτι στήθηκε χθες στη φιλοσοφική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.
Εκατοντάδες φοιτητές διασκέδαζαν στους ρυθμούς του dj με ποτά στο χέρι, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.
Το σκηνικό θύμιζε συναυλία με τους νεαρούς να έχουν κατακλύσει τη φιλοσοφική σχολή. Το κορωνοπάρτυ είχε διοργανωθεί με κάθε λεπτομέρεια, ενώ για το κάλεσμα είχαν κυκλοφορήσει αφίσες σε όλη την πόλη.
Ένα τεράστιο κορωνοπάρτι στήθηκε και στους δρόμους της Πάτρας. Η απελευθέρωση των μετακινήσεων έβγαλε τους νέους έξω που διασκέδασαν ξέφρενα ο ένας πάνω στον άλλον.
Το Πάσχα «κοκκίνισε» τα νησιά
Αυτές οι εικόνες με χιλιάδες πολίτες να συνωστίζονται το Πάσχα σε πλατείες, εκκλησίες αλλά και σπίτια έχουν δημιουργήσει νέο πονοκέφαλο στους λοιμωξιολόγους. Οι γιορτές του Πάσχα οδηγούν στην κόκκινη ζώνη την Αιτωλοκαρνανία, την Ικαρία, την Κάρπαθο, την Κέρκυρα τη Νάξο αλλά και τη Σκιάθο.
«Χαρακτηριστικό όλων αυτών των μικρών επιδημιολογικών «εκρήξεων» είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, που αφορούν σε άτομα ηλικίας 20 έως 36 ετών. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό από την Αθήνα και από άλλες μεγαλουπόλεις στις περιοχές καταγωγής τους, πολλές από τις οποίες ακόμα και πριν το Πάσχα είχαν μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων.»
Τα κορωνοπάρτι, η χαλάρωση τις ημέρες των εορτών και το άνοιγμα της εστίας βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών, που περιμένουν να δουν πως όλα αυτά θα αποτυπωθούν τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ.