Παιδιά είναι σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων στη Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Στη Γάζα δεν υπάρχει χώρος για παιδική αθωότητα. Η μικρή Σούζι κρατά το χέρι του πατέρα της, τραυματίας κι αυτός από τα πυρά του Ισραήλ. Η μητέρα και τα 4 αδέλφια της σκοτώθηκαν.
«Ήμουν γεμάτος με την οργή όλου του κόσμου, αλλά όταν άκουσα πως μία από τις κόρες μου ήταν ζωντανή είπα σε ευχαριστώ Θεέ μου γιατί αυτό το κορίτσι μπορεί να μου δώσει λίγο από το χαμόγελο των άλλων παιδιών μου».
Ένας άλλος Παλαιστίνιος πατέρας προσπαθούσε να ηρεμήσει τα μικρά παιδιά του κάνοντας τον πόλεμο παιχνίδι.
«Χάλα ακούω τον ήχο ενός αεροσκάφους, μην ανησυχείς συνέχισε να παίζεις. Όλα είναι εντάξει, μη φοβάσαι, έλα εδώ». Όμως δύο ημέρες μετά, το κοριτσάκι του σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό.
Στα γεμάτα από παιδιά νοσοκομεία της Γάζας βρέθηκε το δίκτυο BBC παρουσιάζοντας το εφιαλτικό πρόσωπο της σύγκρουσης.
Οι εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα στη Γάζα για τους γονείς και τα παιδιά τους.
Αθώες ψυχές ψάχνουν τα χαλάσματα αναζητώντας μία αφορμή να χαμογελάσουν. Δύο αδέλφια κατάφεραν μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου να σώσουν το ψάρι τους και το δείχνουν χαμογελώντας στην αυτοσχέδια γυάλα του. Κάποια, μαζεύουν σε ένα μικρό καρότσι τα κομμάτι της παιδικής τους ηλικίας.
Αυτοκτόνησε ανήλικος που έχασε όλη του την οικογένεια
Νορβηγική ανθρωπιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι από τα 61 παιδιά που σκοτώθηκαν στη Γάζα, τα 11 συμμετείχαν σε ψυχοκοινωνικό πρόγραμμα για παλαιότερα τραύματα.
Το δράμα των αμάχων δεν έχει τέλος και δυστυχώς έχει πολλές αθέατες προεκτάσεις. Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει ειδική αναφορά σε ένα δεκατετράχρονο αγόρι το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από 8ο όροφο κτιρίου μόλις έμαθε πως έχασε τη μητέρα του σε βομβαρδισμό.
Το αγόρι είχε διαδοχικά χάσει τον μικρό του αδελφό το 2009, τον μεγαλύτερο το 2012 ενώ το 2014 και ο πατέρας του ήταν ένα από τα θύματα ισραηλινών πυρών.
Η μητέρα του ήταν το τελευταίο μέλος της οικογένειάς του. Ανθρωπιστικές οργανώσεις σημειώνουν πως ο μεγαλύτερος και πιο ύπουλος κίνδυνος σήμερα στη Γάζα είναι το μετατραυματικό στρες στο οποίο υπόκεινται εκατομμύρια άμαχοι.