Η κάμερα του MEGA κατέγραψε εικόνες που φαίνεται ότι το πάθημα δεν γίνεται μάθημα.
Σπασμένες ξύλινες κολώνες, ηλεκτροφόρα καλώδια καταμεσής στο δάσος και σοροί από κλαδιά. Ωρολογιακές βόμβες στην καταπράσινη Πάρνηθα.
«Αν πάρει καμιά φωτιά δεν θα μείνει άνθρωπος εκεί πάνω. Θα καούν όλα τα σπίτια» σημειώνει κάτοικος της περιοχής.
«Κάνουμε επαφές και μιλάμε με τη ΔΕΔΔΗΕ και την ενοχλούμε. Μας δίνει την υπόσχεση ότι θα έρθει. Αυτό έχει ξεμείνει ακόμη. Πρέπει να είναι άλλο ένα ή δύο στην Ιπποκράτειο» ανέφερε ο πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.
Διάσπαρτα στο δάσος και βουνά από κλαδιά. Πεσμένα δέντρα και ξερόχορτα. Μία σπίθα ίσως αποβεί καταστροφική. «Εάν κάνει καμιά φωτιά εδώ πάνω, θα πάθουμε ότι πάθανε από Κόρινθο μέχρι Ελευσίνα» τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, προσθέτοντας: «Δεν αρκεί να καθαρίσουμε εδώ στην Ιπποκράτειο, δεν αρκεί να καθαρίσουμε τη Δροσοπηγή, δεν αρκεί να καθαρίσουμε το Τατόϊ. Αυτά συνδέονται και χρειάζονται μία γενική επίβλεψη και έναν γενικό σχεδιασμό».
Εγκληματική αμέλεια η καύση χόρτων
«Δεν γίνεται να έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και να υπάρχει αγρότης ο οποίος καίει τα κλαδιά του μέσα σε χωράφι» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αυστηροποίηση των νόμων και να καταστεί ιδιώνυμο το κάψιμο των χόρτων σε χωράφια κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου πρότεινε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός.
Σε σύσκεψη στην έδρα της πολιτικής προστασίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο στον απόηχο της μεγάλης φωτιά που κατέκαψε σχεδόν 72.000 στρέμματα σε Κορινθία και Μέγαρα.