Για τη γλώσσα επικοινωνίας των χρηστών στα dating apps μίλησε στην εκπομπή MEGA STORIES η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λίνα Ρόκου.
«Με τα χρόνια φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί μια γλώσσα επικοινωνίας, όμως μάλλον βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, γιατί δεν είναι κάτι που έχει μεγάλη προϊστορία» σημείωσε, τονίζοντας ότι οι αλλαγές θα γίνουν από τα παιδιά που δεν θα γνωρίσουν το φλερτ χωρίς κοινωνικά δίκτυα και dating apps.
«Φαντάζομαι ο καθένας έχει τις προσδοκίες του. Το θέμα είναι να βρεις τον άνθρωπο που θα έχει τις ίδιες προσδοκίες με σένα. Όσο δύσκολο είναι να τον γνωρίσεις σε ένα μπαρ, νομίζω το ίδιο δύσκολο είναι να τον γνωρίσεις μέσω ενός dating app ή ενός κοινωνικού δικτύου» πρόσθεσε για το τι αναζητά ο καθένας από το διαδικτυακό φλερτ.
Στο ερώτημα αν μπορούν να γεννηθούν αληθινοί έρωτες στο Διαδίκτυο ο Μάκης Παπασημακόπουλος απάντησε μονολεκτικά: «Δύσκολα», εξηγώντας ότι σπάνια συναντάς στο Διαδίκτυο κάποιον που να «είναι» ο εαυτός του. «Στο Διαδίκτυο φτιάχνουμε μια συγκλονιστικά αστεία version του εαυτού μας, επομένως εμφανίζεσαι στο Διαδίκτυο ως ενδιαφέρον τύπος όμως από κοντά όλα αλλάζουν» προσθέτει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.
«Τους δίνεται η ευκαιρία να σκηνοθετήσουν τον εαυτό τους, απλά να πούνε ψέματα, να στηθούν με κάποιο τρόπο και να έχουν πολύ χρόνο, δηλαδή επιλέγουν εκείνοι “πότε” και “πως”. Πράγμα το οποίο στην αναλογική ζωή δεν είναι έτσι» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Κορδούτης, καθηγητής Κοιν. Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων. «Πρέπει να καταλάβουμε και να εμπεδώσουμε ότι οι σχέσεις, θεμελιώνονται πάνω στο ερωτικό πάθος, όμως κυρίως είναι η ευκαιρία μας να ολοκληρωθούμε. Να βρούμε έναν άνθρωπο να μας αποδεχθεί όπως ακριβώς είμαστε, άρα ατελείς» συμπλήρωσε ο κ. Κορδούτης.