Το προφίλ των ατόμων που χρησιμοποιούν τα διάφορα dating apps, αλλά και το τι περιμένουν να βρουν αναζήτησε η εκπομπή MEGA STORIES.
«Έχουν μάλιστα την ψευδαίσθηση, γιατί είναι μια έντονη ψευδαίσθηση, ότι θα βρουν έναν άνθρωπο έτσι ακριβώς όπως τον φαντάζονται» υπογραμμίζει ο καθηγητής Κοιν. Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων, Παναγιώτης Κορδούτης, τονίζοντας ότι αυτό οδηγεί στην πραγματικότητα σε μια φυλλομέτρηση.
«Νομίζω ότι είναι ο εύκολος τρόπος και γενικώς εμείς οι νέοι επιλέγουμε τον εύκολο τρόπο, δεν θέλουμε να δυσκολευόμαστε, οπότε είναι ο πιο προσβάσιμος τρόπος της γενιάς μας» σημειώνει η Αννίτα Τριανταφυλλίδου για τους λόγους που στρέφονται οι νέοι στο online φλερτ.
«Τα dating apps ταιριάζουν πάρα πολύ σε ένα πλαίσιο ζωής που βρίσκονται οι άνθρωποι της ηλικίας των 20, 25, 35 ετών σε όλο το δυτικό κόσμο» τονίζει ο καθηγητής Φιλοσοφίας Θέμης Πανταζάτος, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σε φρενήρη περιβάλλοντα και όλη τους η ζωή κινείται σε μια λογική βελτιστοποίησης του χρόνου και μεγιστοποίησης της αποτελεσματικότητας. «Οπότε οι εφαρμογές παίρνουν νεκρά διαστήματα για γνωριμίες και τα κάνουν εκμεταλλεύσιμα και παραγωγικά» προσθέτει.
«Όσο περνάνε τα χρόνια και όσο οι χρήστες εκπαιδεύονται, τόσο αλλάζει η συμπεριφορά τους» υποστηρίζει ο Δημήτρης Κανέλλης, εξηγώντας ότι στην αρχή του Ίντερνετ για να βγεις με κάποιον έπρεπε να μιλάς μήνες, ενώ τώρα αυτό μπορεί να γίνει και έπειτα από πέντε λεπτά. «Όσο βυθιζόμαστε στο Διαδίκτυο και τα dating apps, τόσο ο κόσμος θα αναζητά τη φυσική επαφή και θα την αναζητά και πιο γρήγορα» καταλήγει.