Είναι ο έρωτας στα χρόνια του Διαδικτύου μια μάστιγα; «Μπορεί να θεωρηθεί τέτοια, ανάλογα με τις εμπειρίες του καθενός» απαντά ο Μάκης Παπασημακόπουλος, μιλώντας στο MEGA STORIES για τις σχέσεις στην εποχή των social media και των dating apps.
«Έχει πολλά “γκαβά” το online φλερτ και όποια ραντεβού μου έχουν βγει από τέτοια apps είναι συνήθως καταστροφικά, πολύ άβολα» προσθέτει.
«Γενικά μόνο από το Διαδίκτυο γνωρίζω αγόρια, μου κάνει εντύπωση αν γνωρίσω κάποιον από κοντά» τονίζει η Αννίτα Τριανταφυλλίδου, εξηγώντας ότι δεν πίνει αλκοόλ και το βράδυ είναι δύσκολο γνωρίσει κάποιον. «Είναι κάπως πιο φακελωμένος κάποιος στο Instagram, αν θέλω να τον γνωρίσω. Έτσι το νοιώθω» συμπληρώνει.
«Τα applications όπως και τα social media προσφέρουν μια διακεκομμένη εικόνα του εαυτού μας, δηλαδή μπορούμε να διαλέξουμε τι από εμάς θα δει ο άλλος και να το ενορχηστρώσουμε εμείς. Δεν δίνουμε σε κάποιον μια συνεχόμενη εικόνα και έτσι κρυβόμαστε και από τον άλλον και προσφέρουμε μια εικόνα που μπορούμε να την ελέγξουμε καλύτερα» σημειώνει ο καθηγητής Φιλοσοφίας και μεταπτυχιακός ερευνητής του UCL, Θέμης Πανταζάκος.
Για τις κατηγορίες γνωριμιών που μπορεί να βρει κανείς στα social media μιλά ο Δημήτρης Κανέλλης, από το facebook group «Thank you, next». «Υπάρχουν πολλές κατηγορίες στο διαδικτυακό έρωτα. Υπάρχουν εφαρμογές που μπορείς να γνωρίσεις κόσμο, τα κοινωνικά δίκτυα όπου κάτι μπορεί να ξεκινήσει ως φιλία ή ένα like σε ένα τραγούδι και μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση, ενώ υπάρχουν και τα groups όπως το “Thank you, next” όπου η χυλόπιτα με έρωτα περνάει» προσθέτει.