Για τις συγκρίσεις μεταξύ λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα και την εμφάνιση που αναζητούν οι χρήστες μίλησαν στο MEGA STORIES άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το περιβάλλον των social media.
«Τη στιγμή που βλέπεις το προφίλ ενός ανθρώπου που σε ενδιαφέρει, ταυτόχρονα βομβαρδίζεσαι και από άλλα προφίλ που δεν είναι στη ζωή σου, αλλά εσύ νομίζεις ότι είναι, όπως τα προφίλ των celebrities» σημειώνει ο Δημήτρης Κανέλλης του Faceboook group «Thank you, next». «Οπότε, αυτομάτως, τα βάζεις σε μια κλίμακα να τα συγκρίνεις στο μυαλό σου και ξαφνικά μπορεί ένας άνθρωπος που άμα τον γνώριζες έξω θα σου άρεσε, τώρα τον συγκρίνεις με ένα μοντέλο στο Instagram» προσθέτει.
«Όταν πάνε σε πλαστικούς χειρουργούς ζητώντας πχ. τη μύτη που τους κάνει ένα φίλτρο καταλαβαίνει κανείς ότι οι προσδοκίες πλέον έχουν ξεπεράσει τις φυσιολογικές. Δεν είναι κακό, ο ναρκισσισμός έχει μια γοητεία. Το όριο είναι σημαντικό, να μην ξεφεύγουμε και να καταλαβαίνουμε ότι αυτή η εικόνα του εαυτού μας δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε αποδοχή ή καλή ψυχολογία όταν το βράδυ θα πέσεις για ύπνο» σημειώνει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λίνα Ρόκου.
«Οι κοινωνίες που ζούμε καθορίζουν τις επιθυμίες που θα έχουμε» υπογραμμίζει ο Θέμης Πανταζάκος, ενώ η Αννίτα Τριανταφυλλίδου ξεκαθαρίζει πως η εμφάνιση «καλώς ή κακώς» παίζει ρόλο. «Δεν μ’ αρέσει ο άλλος να είναι μοντέλο, αλλά να μου αρέσει εμένα στα μάτια μου» εξηγεί, ενώ η Αλβάρα Μερκιόρι τονίζει πως δεν την ενδιαφέρει καθόλου το εμφανισιακό. «Με ενδιαφέρει το “κλικ” που θα γίνει από κοντά και μόνο» συμπλήρωσε.