Σε μία εποχή που ακόμα και σούπερ σταρ σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν είχαν κινητό και έπαιρναν από τηλέφωνα με κέρματα την οδική βοήθεια όταν έμεναν από λάστιχο, ένας μύθος χτίζεται στην Ελλάδα.
Ένας μύθος που έβγαζε από τα δύσκολα ακόμα και το υπεραυτοκίνητο της εποχής, τον ΚΙΤΤ.
Είναι η εποχή που η Express Service γιγαντώνεται και ο ιδρυτής της καλείται ακόμα και για συνέντευξη από την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Η πορεία
Ο Γιάννης Ραπτόπουλος που έζησε έναν περιπετειώδη βίο κάνοντας το όνομά του συνώνυμο της οδικής βοήθειας στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών σκορπίζοντας θλίψη στους συνεργάτες του.
Συνεργάτες και φίλοι αποχαιρέτησαν τον άνθρωπο που μεγάλωσε στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη και από το 1957 άρχισε να δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων. Το πάθος του για τα αυτοκίνητα τον οδήγησε στην σχολή του Ευκλείδη ενώ δούλεψε και ως τεχνίτης στον ΟΑΣΘ.
Τα όνειρά του όμως δε χωρούσαν στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης και έτσι άνοιξε το δικό του συνεργείο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη και το 1977 έκανε πραγματικότητα μία ιδέα που είχε από χρόνια και ίδρυσε την Express Service.
Η εταιρεία έγινε μύθος και συνδέθηκε με μύθους. Τα πλάνα από τα backstage των γυρισμάτων με τον Ιππότη της Ασφάλτου είναι χαρακτηριστικά.
Άδοξο τέλος
Η εταιρεία έφτασε να απασχολεί πάνω από 1.300 εργαζομένους. Η συνέχεια όμως έφερε φουρτούνες για τον άνθρωπο που πολλοί θεωρούν όχι μόνο πρωτοπόρο αλλά ιδρυτή της οδικής βοήθειας στην Ελλάδα.
Ο Γιάννης Ραπτόπουλος βρέθηκε σε ένα κυκεώνα δικαστικών περιπετειών για απλήρωτους μισθούς και χρέη στο Δημόσιο που κράτησε πολλά χρόνια και προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση.