Ήταν μόλις 16 ετών η Καρολάιν όταν γνώρισε τον έρωτα στα μάτια του τότε 29χρονου πιλότου. Μια σχέση με 13 χρόνια διαφορά ηλικίας που έμοιαζε ειδυλλιακή αλλά με κίνδυνο να γίνει το χρυσό κλουβί για εκείνη.
«Έχουμε ανθρώπους αρκετά χειριστικούς. Για να χειραγωγούν τις συζύγους παντρεύονται αρκετά μικρότερες σε ηλικία για να προσλαμβάνουν τον θαυμασμό», λέει ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης.
Είχε προηγηθεί η σταδιακή απομάκρυνση από φίλους και γνωστούς.
«Η Καρολάιν δεν είχε πολλές φίλες. Συγκεκριμένα, είχε μια κολλητή στην Αθήνα και μερικές φίλες από το νησί. Παρ’ ότι εδώ στην Αθήνα δεν είχε δικό της κύκλο φίλων, ερχόταν συχνά σε επαφή με τον δικό μου κύκλο», είχε δηλώσει ο 33χρονος γυναικοκτόνος.
Καθησύχαζε την μητέρα της πως βρίσκεται σε καλά χέρια.
«Δεν μου έκανε ποτέ παράπονα ότι κουράζεται ή ότι έχει προβλήματα. Μιλούσαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο με βιντεοκλήση και έτσι μπορούσα να βλέπω ότι πράγματι είναι καλά», είπε η μητέρα της Καρολάιν.
Και κάθε μέρα που περνούσε βυθιζόταν όλο και περισσότερο στην απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο, στα δίχτυα ενός – όπως αποδείχθηκε – άκρως χειριστικού ανθρώπου.
«Είχαν ένα παράξενο δέσιμο. Να φανταστείτε είχαν εφαρμογή στα κινητά τους για να βλέπει ο ένας που είναι ο άλλος ανά πάσα ώρα και στιγμή», αποκάλυψε φίλη της αδικοχαμένης 20χρονης.
Ίσως αυτήν την εφαρμογή να χρησιμοποίησε ο 33χρονος πιλότος όταν νωρίτερα τη μέρα της δολοφονίας της, εμφανίστηκε μπροστά στην Καρολάιν την ώρα που εκείνη έπινε καφέ με την κολλητή της.
«Την ημέρα πριν γίνει το κακό με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να βρεθούμε κάπου έξω. Ήταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση. Ήρθε με ταξί που είχε φίλος του Μπάμπη. Δεν ήρθε μόνη της, πήρε μαζί και το μωρό. Κάτσαμε σε μια καφετέρια αλλά δεν μου είπε γιατί ήταν ταραγμένη. Μετά από λίγη ώρα ήρθε εκεί που καθόμασταν και ο Μπάμπης», συνεχίζει η φίλη της.
«Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την κτητικότητα και παρακολουθούν για παράδειγμα μέσω εφαρμογής που βρίσκεται η σύζυγος, θέλουν να έχουν απόλυτη γνώση. Μετακομίζουν σε ένα μέρος που δεν υπάρχουν πολλοί φίλοι, φεύγουν μακριά από την οικογενειακή εστία», υποστηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης.
Ο γάμος μακριά από όλους
Το άλμπουμ του παραμυθένιου γάμου στην Πορτογαλία προ διετίας ξεχειλίζει από έρωτα, αγάπη κι ευτυχία.
Το χαρμόσυνο μυστήριο όμως γίνεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μακριά από όλους. Χωρίς την παρουσία ούτε καν των στενών συγγενών.
«Αν και η Καρολάιν ήταν λίγο μικρή σε ηλικία, βλέπαμε ότι είναι αγαπημένοι και στηρίξαμε τα παιδιά. Όταν τελείωσε το σχολείο έφυγε από την Αλόννησο για να μείνει στην Αθήνα μαζί με τον Μπάμπη. Νοίκιασαν ένα σπίτι στα Γλυκά Νερά. Παντρεύτηκαν κατευθείαν στην Πορτογαλία και έκαναν ένα πολύ όμορφο γάμο οι δύο τους», είπε η μητέρα της.
Έναν γάμο και μια εγκυμοσύνη που δεν γνώριζε ούτε καν η επιστήθια φίλη της 20χρονης Καρολάιν.
«Όταν ήταν έγκυος για δεύτερη φορά, με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να βρεθούμε μια μέρα πριν γεννήσει και τότε είχα πάθει σοκ».
«Και βέβαια βλέπουμε και την εγκυμοσύνη εδώ ένα μέρος αυτού του χειρισμού. Εργαλοποιείται για να δεσμευτεί η σύζυγος», υποστηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης.
Κομμάτια ενός παζλ που αποκαλύπτουν το σκοτάδι της ψυχής που διέπραξε δύο άγριες δολοφονίες, εκείνες της συζύγου και του σκύλου. Ένα άκρως χειριστικό άτομο το οποίο μόλις αισθάνθηκε πως το θύμα του φεύγει, το σκότωσε εν ψυχρώ.
«Όταν η σύζυγος χειραφετείται σιγά σιγά, μεγαλώνει. Αποκτά προσλαμβάνουσες από την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτή η απειλή του αποχωρισμού οδηγεί σε έντονες αντιδράσεις», σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης.
Παντού μαζί
Η Καρολάιν έπαιζε τους ρόλους που εκείνος είχε επιλέξει. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος στην απολογία του, ηΚαρολάιν παράτησε τις σπουδές της γιατί δεν την ενδιέφεραν. Οι ισχυρισμοί αυτοί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριξε η μοναδική κολλητή της 20χρονης στην Αθήνα.
«Η Καρολάιν μου έλεγε κυρίως για τις επαγγελματικές της επιδιώξεις και τα όνειρά της. Παρόλο που είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο, δεν πατούσε καθόλου. Η Caroline πήγαινε σε ψυχολόγο. Και μάλιστα πολλές φορές μου είχε πει ότι δεν της άρεσε αυτά που της έλεγε η ψυχολόγος».
Ο Μπάμπης και η Κάρολαιν πήγαιναν παντού μαζί. Μαζί στις βόλτες, μαζί στις εξόδους, μαζί στη διατροφολόγο, ακόμα και στην ψυχολόγο όπως ο ίδιος ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος παραδέχτηκε στις αρχές.
«Κατηγορηματικά θα επιδιώκαμε συνεδρίες με την Καρολάιν χωρίς τον σύζυγο. Χωρίς να είναι κάποιος ειδικός καταλαβαίνει κανείς ότι δεν θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος ανοιχτά παρουσία συζύγου».
Όλοι μιλούσαν για το ιδανικό ζευγάρι με την παραμυθένια ζωή. Κάνεις όμως δεν γνώριζε τι γινόταν όταν έκλειναν οι πόρτες της πολυτελούς μεζονέτας στα Γλυκά Νερά.