Θα περίμενε κανείς ότι ο 49χρονος φαντομάς, όπως αυτοπαρουσιάστηκε μέσω της απολογίας του, που διέπραξε την παρ’ ολίγον… τέλεια κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη, θα εξαφάνιζε στην συνέχεια τα ίχνη του, ώστε να μη δώσει στόχο.
Αντίθετα εκείνος, καθ’ όλη τη διάρκεια των 9 χρόνων που είχε στα χέρια του τους πολύτιμους πίνακες, είχε πλούσια δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις τοπίων από τα ταξίδια του, αλλά και πανάκριβα έργα τέχνης που έδειχναν να τον συγκινούν.
Ο 49χρονος, ποζάρει μαζί με τις κόρες του, μπροστά από πίνακα που εκτίθεται στο εξωτερικό. Οι φωτογραφίες από γκαλερί αμέτρητες. Σαν να επιθυμεί να περάσει στα παιδιά του, την αγάπη του για την Τέχνη. Αδυναμία του; Μα τι άλλο! Οι πίνακες του Pablo Picasso άρθρα για τους οποίους αναδημοσίευε κάνοντας σχετικά σχόλια, στις προσωπικές σελίδες του στο διαδίκτυο.
Το «πλούσιο» βιογραφικό του
Παρ’ ότι λίγες ώρες μετά την ομολογία του «έκλεισαν» όλα τα προφίλ του, σε μια προσπάθεια να εξαφανιστούν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, το LIVE NEWS κατάφερε να συγκεντρώσει τις πλέον χαρακτηριστικές αναρτήσεις του αλλά και το βιογραφικό του σημείωμα στο οποίο φερόταν ως πολυπράγμων επιστήμονας.
Πρωτίστως συστήνεται ως αρχιτέκτονας, με πτυχίο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με γνώσεις στο πεδίο των Καλών Τεχνών. Η δε, πρώτη του εργασία στην Αγγλία, φέρεται να είναι σε εταιρία με συστήματα ασφαλείας από τον Ιανουάριο του 2012, περίοδος που συμπίπτει με αυτήν της «κλοπής του αιώνα». Πάντως, οι συγγενείς του, ήξεραν ότι είναι… ελαιοχρωματιστής.
«Πάντα του άρεσε το ωραίο. Πάντα είχε γούστο. Γνωρίζαμε ότι ήταν ελαιοχρωματιστής και έκανε τεχνοτροπίες. Είχε καλλιτεχνική «φλέβα». Το έψαχνε πολύ. Πάντα ντυνόταν όμορφα, ήταν ευγενικός και γλυκομίλητος. Ήταν όμως, πολύ «κλειστός» χαρακτήρας. Δεν μιλούσε, δεν «ανοιγόταν» πολύ. Ήταν απρόσιτος, ακόμα και σε εμάς. Μετά μάθαμε ότι πήγε στην Αγγλία αλλά δεν ξέρω με τι ασχολήθηκε εκεί. Έκανε πάντα τη ζωή του, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν».
Τα ταξίδια στο εξωτερικό
Ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής, είχε τον τρόπο να κάνει συχνά ταξίδια στο εξωτερικό με αγαπημένους προορισμούς πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Σκωτία αλλά και την Ολλανδία. Στις αναρτήσεις του ξεχωρίζει μία, στην οποία κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε μια καρτ ποστάλ μ’ έναν ανεμόμυλο, μια εικόνα που θυμίζει πολύ τον πίνακα του Πιτ Μοντριάν, τον οποίο ο 49χρονος, είχε αρπάξει από την Εθνική Πινακοθήκη και έκρυβε επί χρόνια στην αποθήκη του.
Όλα αυτά τα χρόνια πάντως, δεν περνούσε μέρα που να μην έκανε retweet σε αναρτήσεις είτε από γνωστούς οίκους δημοπρασιών έργων Τέχνης, είτε από πασίγνωστες σελίδες για τις Τέχνες, και φυσικά για τον αγαπημένο του Pablo Picasso. Μάλιστα, αρκετές φορές, ενημέρωνε τους… ακολούθους του στο διαδίκτυο για την ανεύρεση πολύτιμων πινάκων που είχαν κλαπεί, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία των Αρχών… Ποιος να φανταζόταν την ειρωνεία του πράγματος.