Το… «αλμυρό» καφεδάκι που θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι ανάβει φωτιές στις καφετέριες.
Ειδικότερα, από τις 15 Ιουλίου αυτή η εικόνα με ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους να πίνουν καφέ χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος κορωνοϊού θα είναι παρελθόν. Με τα νέα μέτρα σε κάθε κατάστημα θα υπάρχει μια πινακίδα που θα λέει αν δέχεται μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους που όμως θα πρέπει να έχουν rapid test ή PCR ανεβάζοντας έτσι το κόστος του καφέ ακόμα και κατά 20 ευρώ άνα άτομο
Έτσι, ο έλεγχος για την είσοδο, για πελάτες εμβολιασμένους και όσους έχουν pcr ή rapid test θα γίνεται με μία ηλεκτρονική εφαρμογή που θα μπορούν να κατεβάσουν από το gov. gr οι καταστημάταρχες.
Την ίδια στιγμή, για το προσωπικό παραμένει προαιρετικός ο εμβολιασμός όμως ο εργοδότης μπορεί να επιλέξει να έχει μόνο εμβολιασμένο προσωπικό και να το λέει στην ένδειξη στην πόρτα.
Όσο για το αυξημένο κόστος των rapid τεστ και των μοριακών, αντίθετα από τα self test που δεν θα γίνονται δεκτά η κυβέρνηση λέει πως δεν υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας αλλά η επιλογή έγινε για να βέβαιο από ανεξάρτητο τρίτο φορέα το αποτέλεσμα επειδή αλλιώς ο κίνδυνος ψευδούς δήλωσης είναι αυξημένος.
Ο γνωστός σεφ, Πάνος Ιωαννίδης, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τη νέα κατάσταση σύγχισης που δημιουργείται στην εστίαση. Έκανε λόγο για μια «περίεργη κατάσταση». «Καλούμαστε να διαλέγουμε ποιους θα βάζουμε ή δεν θα βάζουμε στα μαγαζιά μας. Εδώ και δύο ημέρες η σκέψη στροβιλίζει στο μυαλό μας γιατί υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Αν για παράδειγμα έρθει ένα ζευγάρι που ο άνδρας είναι εμβολιασμένος και η γυναίκα κυοφορεί, τι θα κάνουμε;», ανέφερε.
«Δεν ξέρουμε κάποια απάντηση ακόμα, το σκέφτομαι πάρα πολύ. Η μόνη λύση είναι να εμβολιαστεί όλη η Ελλάδα. Από την άλλη πολύς κόσμος φοβάται, άρα δεν θα εμβολιαστεί όλος ο κόσμος εκεί τι κάνουμε, θα σταματάμε κάποιους ανθρώπους από το να μπουν στο μαγαζί μας; Και θα το κάνουμε εμείς αυτό; Το πρακτικό ζήτημα το κάνουμε εμείς. Είναι ένας διαχωρισμός, οριακά αντισυνταγματικός.»