Το μπαλάκι στους πολίτες πέταξε ο Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζοντας τα σταδιακά βήματα άρσης του lockdown από τις 19 Ιουλίου στη Βρετανία.
«Θα αλλάξουμε τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαμε για να ελέγξουμε την ανθρώπινη συμπεριφορά και θα παραμερίσουμε τις νομικές συνέπειες.Θα αφήσουμε τους ανθρώπους να πάρουν μόνοι τους την απόφαση για το πώς θα διαχειριστούν τον κορωνοϊο.Θα ανοίξουμε όλες τις επιχειρήσεις και τα νυχτερινά κέντρα», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.
Αν ο Υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι τα κρούσματα θα φτάσουν τα 100 χιλιάδες την ημέρα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, ο Μπόρις Τζόνσον ποντάρει στην καλή πορεία των εμβολιασμών που θα αποτρέπουν την εισαγωγή στο νοσοκομείο.
Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί πολίτες είναι διχασμένοι. Χωρίζονται σε αυτούς που φοβούνται αν αφήσουν τη μάσκα και σε αυτούς που δεν πρόκειται να την φορέσουν ποτέ.
Το Euro, το Wembley και η μετάλλαξη «Δέλτα»
Πολύ πριν τις 19 Ιουλίου η Βρετανία υποχωρεί στην πίεση φιλάθλων, ομοσπονδιών και ποδοσφαιρικών αρχών
Έτσι για πρώτη φορά η χώρα θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και πάνω από 15 μήνες.
Θα υπάρχουν πάνω από 60 χιλιάδες φίλαθλοι στο Γουέμπλει για τον ημιτελικό και τον τελικό. Έγιναν πολλές συζητήσεις ανάμεσα στην Ουέφα, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη βρετανική κυβέρνηση. Η ΟΥΕΦΑ ήθελε περισσότερους φιλάθλους και ζήτησαν το χειρότερο όπως 75% πληρότητα γηπέδου.
Φίλαθλοι και οπαδοί αναμένεται να κατακλύσουν το γήπεδο διψώντας να δουν τους αγαπημένους τους αγώνες.
Μεθυσμένοι από τη νίκη ή από τη μπύρα που θα ρέει άφθονη θα ξεχάσουν και με την κυβερνητική σφραγίδα ότι υφίσταται κορωνοϊός.
Ο λογαριασμός όμως και οι συνέπειες θα έλθουν την επόμενη μέρα με την μετάλλαξη δέλτα να καραδοκεί.