Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της χώρας

Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, με τους περισσότερους από αυτούς να μην έχουν εμβολιαστεί.

«Υπάρχει μία αυξητική τάση και στις προσελεύσεις όσων αναζητούν ιατρική βοήθεια λόγω συμπτωμάτων κορωνοϊού, αλλά και στις εισαγωγές ασθενών νεαρής ηλικίας. Είναι νέοι άνθρωποι που έχουν πυρετό, βήχα, χαρακτηριστική αδυναμία και ζάλη που συνήθως υποδηλώνει δύσπνοια, συμπτώματα που υποδεικνύουν λοίμωξη του αναπνευστικού», είπε Ελένη Μπάγια, Παθολόγος, τμήμα Covid στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Η κ. Μπάγια τόνισε πως πρέπει να υπάρχει ενημέρωση από το κράτος για τα οφέλη του εμβολιασμού που και τους κινδύνους που είναι αμελητέοι.

«Ο ιός δεν εξαφανίζεται. Οι επισημάνσεις των ειδικών ότι τα κύματα θα έρχονται και θα επανέρχονται και θα προσβάλλουν κόσμο ανεμβολίαστο δυστυχώς επιβεβαιώνεται», κατέληξε.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Απόρρητο