Συνεχίζουν το ρεπορτάζ στις καμένες εκτάσεις που άφησαν πίσω τους τα πύρινα μέτωπα κυρίως στην Εύβοια οι δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων διεθνών δικτύων.'Οπως αναφέρουν αν και η κατάσταση- σε ορισμένα μέτωπα- σταθεροποιείται χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν- και τις επόμενες μέρες- μπορεί να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.
Κάμερες και απεσταλμένοι από όλα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα εξακολουθούν να μεταδίδουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα
«H κατάσταση μοιάζει να σταθεροποιείται.Η ένταση των ανέμων που αναζωπύρωναν τις φλόγες έπεσαν.Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 900 πυροσβέστες και νέες αφίξεις που αναπτύχθηκαν από το εξωτερικό.Η Μπέθανι Μπελ μας ενημερώνει», μεταδίδει το BBC.
«Είδαμε ντόπιους εθελοντές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου με ό,τι μπορούσαν για να σβήσουν τη φωτιά. Είδαμε ανθρώπους να φέρνουν τρακτέρ και φορτηγά που κουβαλούσαν δεξαμενές νερού. Ακόμα και πυροσβεστήρες έφεραν από σπίτια και ξενοδοχεία προσπαθώντας να σβήσουν την πυρκαγιά με όποιο μέσο μπορούσαν».
Iδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν και για την πρώτη συνέντευξη τύπου του επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, μετά την ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή στην Εύβοια.
Το BBC αναφέρει ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται να ανέβει και πάλι το θερμόμετρο γεγονός που σημαίνει ότι εκτάσεις γης και άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι σε νέο κίνδυνο..
Τα γαλλικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από τις απέραντες καμένες δασικές εκτάσεις που μοιάζουν με κρανίου τόπος αλλά και δηλώσεις κατοίκων που επιστρέφουν στα σπίτια τους παρά τις οδηγίες των αρχών
Kαθηλωτικό είναι το άρθρο και η φωτογραφία των Financial Times με τίτλο «Οι πυρκαγιές της Ελλάδας είναι προειδοποιητικό καμπανάκι για τον πλανήτη μας».