Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προχωρούν οι σχεδόν 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί της χώρας.
Εννέα μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό υγειονομικού, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως σήμερα οι ανεμβολίαστοι στα δημόσια νοσοκομεία αποτελούν ισχνή μειοψηφία.
Η σημερινή στάση εργασίας ήταν μόνο η αρχή προειδοποιούν οι διαδηλωτές.
Στο παρά πέντε… σηκώνουν μανίκια
Όσο πλησιάζει η 1η Σεπτέμβρη πάντως, όλο και περισσότεροι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κλείνουν έστω στο παρά 5 το ραντεβού τους να εμβολιαστούν.
«Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι υγειονομικοί πράγματι έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν το τελευταίο διάστημα. Αν ρωτάτε εμένα, πιστεύω πως όλοι πρέπει να εμβολιαστούν», λέει ο Παύλος Μαλινδρέτος, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλίας.
Τους 600 έφταναν μέσα καλοκαιριού οι ανεμβολίαστοι στο Παπανικολάου, ενώ σήμερα υπό τον φόβο της αναστολής ο αριθμός αυτός μειώθηκε στους 250.
Στο ΑΧΕΠΑ οι ανεμβολίαστοι από τους 400 έφτασαν τους 150, ενώ στο Αττικόν το ποσοστό των ανεμβόλιαστων δεν ξεπερνά το 11%.
Εξαιτίας των αναστολών, το νοσοκομείο της Έδεσσας θα χάσει το 26% του δυναμικού του, ενώ στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σχεδόν 200 εργαζόμενοι δε θα βρίσκονται στο πόστο τους την ερχόμενη Τετάρτη.
Εν τω μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της υποχρεωτικότητας αλλά και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για τους υγειονομικούς που θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι και μετά την 1η Σεπτεμβρίου.