Στο τραπέζι παραμένει η πιθανότητα επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, με τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες δυνάμεις να είναι πρώτοι στη σειρά.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα καθορίσουν αν ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός και για άλλες κατηγορίες πολιτών.
Μέχρι στιγμής αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αλλά ήδη γίνεται συζήτηση για εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, ενώ ειδικά στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναζητείται ο τρόπος καθώς δε θα είναι εύκολη η αναπλήρωση των κενών.
Στα Σώματα Ασφαλείας τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά.
Στην ΕΛ.ΑΣ έχει εμβολιαστεί το 61,53%, στο Λιμενικό το 64,5% και στην Πυροσβεστική το 53%.
Αντίστοιχη η εικόνα και στις Ένοπλες Δυνάμεις και όπως είχε αναφέρει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξετάζεται σοβαρά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για 180.000 στελέχη.
«Θεωρώ εντελώς αδιανόητο να τεθεί εκτός μάχης ένα πλοίο ή ένα αεροσκάφος εξαιτίας της αμέλειας μέλους του πληρώματος ή της αεροπορικής μονάδας να θωρακιστεί απέναντι στον ιό μην κάνοντας το εμβόλιο».
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και για τους εργαζόμενους στην εστίαση.
«Αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει βελτιούμενη προφανώς θα αξιολογηθούν και μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στον ιδιωτικό τομέα».
«Ναι» στον μαζικό εμβολιασμό, όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον γενικό πληθυσμό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζει δική του καμπάνια.
«Εμείς είμαστε κάθετοι υπέρ του εμβολιασμού, δεν το συζητάμε αυτό το πράγμα, και λέμε ξεκάθαρα ότι το εμβόλιο είναι αυτή τη στιγμή το βασικό εργαλείο, όχι το μόνο, χρειάζονται και μέτρα δημόσιας υγείας».
Τα μέτρα έχουν στη βάση τους την κοινή λογική προκειμένου να χτίσουμε τείχος ανοσίας και σε καμία περίπτωση διχασμό ή στιγματισμό πολιτών, τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου.