Κολυμπούσε αμέριμνη στη θάλασσα, όταν ένιωσε έναν οξύ πόνο στο πόδι. Μόλις την είχε δαγκώσει μια θαλάσσια χελώνα στο Λιμάνι της Χερσονήσου.
«Αν δε σου συμβεί δεν το σπουδαιολογείς. Οπότε μία από τις επόμενες μέρες κολυμπούσα με τον γιο μου, δέχτηκα αυτό το πολύ ισχυρό δάγκωμα, ήταν πολύ οξύς ο πόνος, το παιδί το χτύπησε μόνο στα πόδια, δεν το δάγκωσε».
Η Αναστασία Μαρκομιχελάκη μιλάει στο LIVE NEWS και εξιστορεί το πώς βρέθηκε αντιμέτωπη με την επιθετική καρέτα-καρέτα όσο κολυμπούσε με τον γιο της σε παραλία μπροστά από το σπίτι τους.
«Βγήκαμε έξω τρέχοντας, απευθυνθήκαμε στη γιατρό της περιοχής και λίγη ώρα μετά μία τουρίστρια βγήκε κραυγάζοντας από τη θάλασσα για τον ίδιο λόγο».
Θορυβημένοι οι επιχειρηματίες
Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής έχουν θορυβηθεί από τα περιστατικά και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιστήσουν την προσοχή του κόσμου, προειδοποιώντας τους λουόμενους να μη ρίχνουν φαΐ στη θάλασσα.
«Συνήθως αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν όταν τοπικές επιχειρήσεις ή ψαράδες απορρίπτουν τρόφιμα ή ξεψειρίζουν τα δίχτυα τους ή θέλουν εσκεμμένα να ταΐσουν τις χελώνες προκειμένου να τις προσεγγίσουν στην περιοχή και να τις βλέπει ο κόσμος», λέει η Λυδία Κουτρουδίτσου, υπεύθυνη Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ.
Έντρομή η 55χρονη γυναίκα, που βγήκε άρον άρον από το νερό, απευθύνθηκε σε γιατρό του νησιού για τις πρώτες βοήθειες.
«Άφησε αιμάτωμα, οίδημα. Αυτό που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αντιτετανικός ορός αμέσως και αντιβίωση. Δεν την είχα δει, κολυμπούσα και μιλούσα με το παιδί, κοιτάζαμε ο ένας τον άλλον δηλαδή, δεν κοιτάζαμε τον βυθό».
Ειδικοί δίνουν συμβουλές για το πώς πρέπει ο κόσμος να αντιδράσει αν βρεθεί αντιμέτωπος με ένα άγριο ζώο.
««Σίγουρα να μην προσπαθήσει να την ακουμπήσει και να μην προσπαθήσει να την πλησιάσει γιατί το ζώο μπορεί να νιώσει ότι απειλείται, μπορεί να τη θαυμάσει από απόσταση και σιγά σιγά να απομακρυνθεί», λέει η Λυδία Κουτρουδίτσου.
Κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού έχουν αναστατωθεί, ενώ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε κάθε τους βουτιά.