Στο μικροσκόπιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει μπει μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού με το όνομα «Mu», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian».
O παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που έχει βαπτιστεί «Mu» και ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο.
«Αν και ο παγκόσμιος επιπολασμός της παραλλαγής Mu μεταξύ των κρουσμάτων που έχουν αλληλουχηθεί γενετικά είναι μικρός, το τρέχον διάστημα είναι κατώτερος του 0,1%, ο επιπολασμός της στην Κολομβία (39%) και στον Ισημερινό (13%) αυξάνεται συνεχώς», εξήγησε ο ΠΟΥ.
Ιταλία – Υποχρεωτικό το «πράσινο πάσο» σε σχολεία, τρένα, πλοία και ΜΜΜ
Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού 1η Σεπτεμβρίου, σε σχολεία, πανεπιστήμια, τρένα, πλοία και αεροπλάνα στην Ιταλία.Το ιταλικό πιστοποιητικό υγείας, γνωστό ως «green pass», ήδη ήταν υποχρεωτικό για την είσοδο σε κινηματογράφους, μουσεία και κλειστούς αθλητικούς χώρους ή για φαγητό σε εστιατόρια.
Σύμφωνα με το νέο διάταγμα νόμου, το προσωπικό των σχολείων και των πανεπιστημίων θα χρειαστεί το πάσο κατά τη νέα σχολική χρονιά, όπως και οι φοιτητές.Προς το παρόν, η υποχρέωση αυτή δεν εφαρμόζεται σε αστικά λεωφορεία και μετρό, αλλά η κυβέρνηση Ντράγκι ενδέχεται να ασχοληθεί και πάλι με το όλο θέμα, στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπεύθυνου υγείας της περιφέρειας της Ρώμης Αλέσιο Ντ’ Αμάτο σχετικά με τους αντιεμβολιαστές που εισάγονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό.
«Οι πολίτες αυτοί, οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν, πρέπει να αναλαμβάνουν μέχρι τέλους τις ευθύνες των επιλογών και των πράξεών τους», δήλωσε ο Ντ΄Αμάτο στην εφημερίδα Il Messaggero.
Το δηλητήριο της οχιάς στη μάχη κατά του κορωνοϊού
Βραζιλιάνοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα μόριο στο δηλητήριο ενός τύπου φιδιού ανέστειλε την αναπαραγωγή του κορονοϊού σε κύτταρα πιθήκων και ίσως αποτελεί ένα πιθανό πρώτο βήμα προς ένα φάρμακο για την καταπολέμηση του ιού που προκαλεί την COVID-19.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Molecules αυτόν τον μήνα διαπίστωσε ότι το μόριο που παράγεται από την οχιά του jararacussu ανέστειλε την ικανότητα του ιού να πολλαπλασιάζεται στα κύτταρα πιθήκων κατά 75% όπως αναφέρει δημοσίευμα του reuters.
Το μόριο ή αλυσίδα αμινοξέων, που μπορεί να συνδεθεί με ένα ένζυμο του κορονοϊού που ονομάζεται PLPro, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την αναπαραγωγή του ιού, χωρίς να βλάψει άλλα κύτταρα.