Τουλάχιστον 33 περιπτώσεις πολιτών που έχουν πάρει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι Αρχές.
Η υπάλληλος του κέντρου Υγείας Παλαμά που ομολόγησε ότι εξέδωσε τα έγγραφα, φαίνεται ότι πρώτα κάλυψε φίλους και συγγενείς μεταξύ αυτών και τα αδέρφια της, ενώ άγνωστο παραμένει αν και η ίδια είναι εμβολιασμένη.
Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται από το πρωί ο φάκελος με όλες τις καταγγελίες και τα στοιχεία για την δράση της.
Πρόκειται για μια γυναίκα 45 περίπου ετών, παντρεμένη με αξιωματικό της αστυνομίας και μητέρα 3 παιδιών. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια με καταγωγή από τις Σέρρες.
Έδωσε 33 «εικονικά» πιστοποιητικά
Η υπάλληλος πήγαινε νύχτα εκτός της βάρδιάς της για να βεβαιώσει τους ανύπαρκτους εμβολιασμούς. Μάλιστα είχε καταφέρει να αποσπάσει τους κωδικούς της γιατρού του κέντρου.
Κάπως έτσι κατάφερε να πιστοποιήσει ψευδώς ότι φίλοι και συγγενείς της είχαν εμβολιαστεί, χωρίς καν οι ίδιοι να περάσουν την πόρτα του κέντρου υγείας.
Συνολικά, κατάφερε να βεβαιώσει στο σύστημα περισσότερους από 30 εμβολιασμούς.
Το μοιραίο λάθος της υπαλλήλου ήταν ότι στα έγγραφα των πολιτών που υποτίθεται ότι είχαν εμβολιαστεί, έλειπε η υπογραφή του γιατρού.
Μηνύσεις έχουν κατατεθεί και κατά των 33 που έλαβαν τα εικονικά πιστοποιητικά, ενώ οι Αρχές εξετάζουν και το κατά πόσο η ίδια έχει πραγματικά εμβολιαστεί.
«Φάμπρικα» & με rapid tests
Την ίδια στιγμή, σοκάρουν οι καταγγελίες γιατρών από την Πάτρα για ψευδώς θετικά rapid τεστ που ζητούν πολίτες προκειμένου να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγουν τον εμβολιασμό.
Όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα εξαιρούνται για 6 μήνες από τον εμβολιασμό και μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης.
Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πάντως πως τους υγειονομικούς που κατάφεραν να έχουν στα χέρια τους εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης τους περιμένει απόλυση.