«Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν νοσήσει όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί», είπε ο καθηγητής Σύψας τονίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πάρα πολύ μεταδοτική.
Σε κάθε περίπτωση γονείς που έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους παραμένουν ανήσυχοι εξαιτίας του ότι πολλά παιδιά με τα οποία θα έρθουν σε επαφή παραμένουν ανεμβολίαστα. Ακόμα και περιπτώσεις οικογενειών που νόσησαν από τον ιό αλλά λήγει η ανοσία τους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.
Ο Γιώργος Ροζακης, είναι πατέρας μαθητή στην Α λυκείου. Νόσησε με κορωνοϊό τον περασμένο Μάρτιο. Το ίδιο διάστημα νόσησε και η σύζυγος του αλλά και το ανήλικο παιδί του. Ωστόσο έχει αποφασίσει σε λίγες ημέρες που τελειώνει η περίοδος ανοσίας του παιδιού να μην εμβολιαστεί ο έφηβος γιος του.
Με κορωνοϊό νόσησε και ο Δημήτρης, μαθητής Λυκείου. Έχασε μαθήματα τριών εβδομάδων και πέρασε τη λοίμωξη covid 19 με υψηλό πυρετό. Με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του θα κάνει το εμβόλιο .
Εμβόλιο ή COVID
Ο καθηγητής Νικος Συψας υπογράμμισε πως οι γονείς πρέπει να συγκρίνουν δύο κινδύνους και να πάρουν μια απόφαση. Από τη μια όπως είπε είναι ο κίνδυνος από το εμβόλιο που είναι απειροελάχιστος και από την άλλη ο κίνδυνος από την λοίμωξη covid.
Στόχος της κυβέρνησης και των ειδικών, δυο μήνες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού 15 έως 17 ετών είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί των εφήβων, έτσι ώστε να μην μπει σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των σχολείων και να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας του πληθυσμού.