Θεόδωρος Παπαγιάννης – Ο δημιουργός των έργων τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο χωριό «Ελληνικό» της Ηπείρου

Ο κ. Παπαγιάννης μιλά στην «Ελένη» για τα έργα τέχνης στο χωριό που γεννήθηκε και λατρεύει.

«Έχω μνήμες και βιώματα από αυτόν τον χώρο που έθρεψαν τα γλυπτά μου», είπε.

«Εαν μου το γύρευαν θα τα έδινα, αλλά ήθελα να κάνω και στο χωριό μου κάτι το θεώρησα χρέος μου. Και οι μικροί χώροι, τα χωριά έχουν το δικαίωμα να έχουν έργα τέχνης», είπε.

Ο καλλιτέχνης εξήγησε ότι το «Ελληνικόν» είναι 18 χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα. «Είναι ένα ιστορικό χωριό και έχει ένα ιστορικό μοναστήρι του 1190, σπουδαίο βυζαντινό μνημείο, κι ενα σχολείο χτισμένο από σπουδαίους μαστόρους».

«Το μουσείο έχει 200 έργα μέσα και 100 έξω. Τα εξωτερικά δεν είναι μονο δικά μου, καλούμε καλλιτέχνες κάθε καλοκαιρί και κάνουμε ένα workshop κάθε καλοκαίρι. Είναι μια μοναδική διαδρομή 5 χλμ με γλυπτά».

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Πολιτισμός

Απόρρητο