ΔΕΗ – Γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την είσοδο νέων μετόχων

Σύμφωνα με πηγές, η κίνηση αυτή δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί την είσοδο επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο, ενώ το ποσοστό του Δημοσίου θα υποχωρήσει για πρώτη φορά κάτω του 51%.

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ προχωρά η ΔΕΗ, με απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με πηγές, η κίνηση αυτή δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί την είσοδο επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

H άντληση των κεφαλαίων θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών και σκοπός της ΑΜΚ είναι η χρηματοδότηση του επικαιροποιημένου στρατηγικού σχεδίου της Επιχείρησης.

Οι νέες μετοχές προτείνεται να διατεθούν με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδας.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Οικονομία

Απόρρητο