Πληθαίνουν τα περιστατικά με αρνητές γονείς που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών.
Μάλιστα, οι αρνητές γονείς που είναι κατά τη χρήσης μάσκας και τεστ για τα παιδιά τους, «κατεβάζουν» από το διαδίκτυο έτοιμες μηνυτήριες αναφορές που συμπληρώνουν και στέλνουν σε εκπαιδευτικούς.
Την ίδια ώρα, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις σε σχολεία κατά των μέτρων κορωνοϊού. Ο δήμαρχος Γαλατσίου, σε σχετική περίπτωση, «έσπασε» κατάληψη σε σχολείο στο δήμο του.
Στην υπόθεση του 37χρονου αρνητή πατέρα από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς τεστ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή.
Για το θέμα μίλησαν στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο οι κ.κ. Φραντζέσκα Καραγιάννη, κλινική ψυχολόγος, και Δέσποινα Σβουρδάκου, δρ. Εγκληματολογίας.
«Αυτοί οι άνθρωποι που αρνούνται να εμβολιαστούν και ξεσπούν με τεράστιο θυμό, δε συνειδητοποιούν τα οφέλη του εμβολιασμού. Πλέον έχουμε μπει σε μια διαδικασία κανονικότητας. Τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο. Νομίζω το πιο σημαντικό είναι να τους προσεγγίσουμε με λογική επιχειρήματα, αλλά και να ακούσουμε τους ατομικούς τους φόβους», σημείωσε η κ. Καραγιάννη.
Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς
Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι πρόσφατες συμπεριφορές αντιμεβολιαστών – αρνητών, οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, και παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.
«Ο λαός έχει κουραστεί από την πανδημία, είναι λογικό να υπάρξουν διαμάχες και διαφωνίες, αλλά σωστά η δικαιοσύνη έβαλε ένα φρένο, γιατί αλλιώς δε θα είχε τέλος η κατάσταση αυτή. Στόχος είναι να μειωθούν τα κρούσματα και να βγούμε νικητές από αυτό τον πόλεμο. Είναι λογικό οι γονείς να έχουν απορίες και ενστάσεις. Ήμασταν 1,5 χρόνο έγκλειστοι και αυτό σίγουρα είχε επιπτώσεις, στο μυαλό, στην ψυχή, στην καθημερινότητά μας», είπε από την πλευρά της η κ. Σβουρδάκου.
«Πρέπει να υπάρχει διάλογος, τι μπορούμε να κάνουμε με συνεργασία, όχι να κάνουμε μηνύσεις ο ένας στον άλλο. Είναι ψυχοφθόρο αυτό και για τα παιδιά μας», πρόσθεσε η ίδια.