H δική του ζωή παραπέμπει σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Ο ποδηλάτης που υποδέχεται την κάμερα του Live News, μπορεί ποτέ στη ζωή του να μην έχει συναντήσει την Ντρου Μπάριμορ, έζησε όμως την ίδια ακριβώς ιστορία της ταινίας της, με τη μνήμη του να κολλάει στην ίδια ακριβώς μέρα, χωρίς την παραμικρή ανάμνηση από την προηγούμενη.
Ο σήμερα 42χρονος Θεσσαλονικιός, βρέθηκε να χαροπαλεύει μετά από ένα σοβαρότατο ατύχημα, έμεινε καθηλωμένος με τους γιατρούς να του λένε ότι δεν θα ξαναπερπατήσει και εκείνο το πρώτο δύσκολο διάστημα, είχε και απώλεια μνήμης που τον ανάγκαζε όπως μας λέει να ζει την ίδια μέρα επί πέντε ολόκληρους μήνες.
O εφιάλτης του ποδηλάτη αρχίζει το 2016. Όταν στις Σέρρες με το ποδήλατό του, συγκρούεται μετωπικά με ένα αγροτικό όχημα που πετάγεται στο δρόμο.
Το πρώτο 48ωρο είναι κρίσιμο για τη ζωή του. Η πρώτη νίκη έρχεται αλλά τα δύσκολα δεν έχουν περάσει. Τέσσερις μέρες μετά το ατύχημα ξυπνά από το κώμα αλλά από τότε και για 150 ολόκληρες μέρες ζει την ίδια μέρα καθημερινά.
Κάθε βράδυ που κοιμόταν ξεχνούσε ότι είχε ζήσει και την επόμενη μέρα ξεκινούσε πάλι από την αρχή…
Κάθε πρωί έκανε στους δικούς του τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις. Εκείνοι του εξηγούσαν όλα όσα είχαν συμβεί με το ατύχημα, αλλά όταν έπεφτε να κοιμηθεί όλες οι πληροφορίες χάνονταν και το πρωί ξυπνούσε το ίδιο χαμένος και απορημένος γιατί βρίσκεται στο νοσοκομείο.
Ο Κώστας Ελευθεριάδης αρνείται να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα. Οι γιατροί του δίνουν 1% να περπατήσει ξανά. Ο ίδιος όμως είναι αποφασισμένος να παλέψει για να βγει νικητής και σε αυτή τη μάχη…
Ο 42χρονος κατάφερε να ανακτήσει το 70% των δυνάμεων που είχε πριν το ατύχημα, αλλά αυτό όπως μας λέει έφερε αμφισβήτηση και καχυποψία, ακόμα και στην επιτροπή αναπηρίας…
Τα κατάλοιπα του ατυχήματος τον ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα. Ο ίδιος που είχε σπουδάσει πληροφορική είναι αδύνατον να κάτσει τόσες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, για να κάνει τη δουλειά του.
Παρόλα αυτά ο Κώστας Ελευθεριάδης ξέρει ότι ήδη έχει καταφέρει αυτό που ακόμα και οι γιατροί θεωρούσαν ακατόρθωτο. Είναι υγιής και παραμένει αισιόδοξος. Η μέρα του ατυχήματος, όπως μας λέει λίγο πριν χωρίσουν οι δρόμοι μας, είναι εκείνη που ξαναγεννήθηκε και όχι η μέρα που καταστράφηκε για πάντα. Προσγειωμένος στην πραγματικότητα, αποφασισμένος να αφήσει οριστικά πίσω τους εφιάλτες και τις δυσκολίες του παρελθόντος.
«Μετά το ατύχημα είχε βλάβες σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τις καινούργιες πληροφορίες», δήλωσε νευροχειρουργός, διδάκτωρ ΑΠΘ Δημήτρης Μαρινόπουλος.
«Το ατύχημα δεν το θυμήθηκε ποτέ και ούτε θα το θυμηθεί. Έχει αυτό που λέμε περιτραυματική αμνησία», πρόσθεσε ο κ. Μαρινόπουλος.