Η εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και η δική μας Δανάη Μπάρκα συνάντησε τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος μίλησε για την ενασχόλησή του με την πολιτική και τα επικριτικά σχόλια που έχει δεχτεί, τις δουλειές του στην τηλεόραση, το ελληνικό #MeToo, και πολλά άλλα!
«Κερδίσαμε βραβείο ως Ομάδα Φιλίας Πολιτιστικών Δημιουργών για την προσφορά μας στον πολιτισμό. Αισθάνθηκα πολύ καλά με βράβευση, σημαίνει πως κάτι κάναμε καλά», ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός και ευρωβουλευτής.
«Μέσα στην πολιτική εκείνοι που φτιάχνουν νόμους ξεχνούν ότι αυτοί οι νόμοι είναι για ανθρώπους. Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να είναι πρώτα από όλα καλλιτέχνες. Ο καλλιτέχνης χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει», συνέχισε ο ίδιος.
Σχετικά με την κριτική που έχει δεχτεί για την ενασχόλησή του με την πολιτική, ο ίδιος είπε ότι «Δεν έχω δει ακόμα κάποια κριτική για αυτά που έχω κάνει στην πολιτική. Έχει τύχει μόνο να με επικρίνουν, όχι όμως για τη δουλειά που έχω κάνει. Θεώρησα ότι μου κάνουν πόλεμο. Ένιωσα ότι εμπλέκομαι με τα πίτουρα. Αισθάνομαι πολιτικό ον, όχι όμως πολιτικός».
Μιλώντας για το αν έχει περάσει περίοδο στη ζωή του που να είχε αλαζονεία, ο Αλέξης Γεωργούλης είπε: «Είχα αλαζονεία όταν συζητούσα για τον “Εραστή δυτικών προαστίων”, γιατί από εμένα εξαρτήθηκε το αν θα γίνει η σειρά. Με έχει περιορίσει πάρα πολύ στο θέατρο η τηλεοπτική μου επιτυχία. Όταν έχει τηλεοπτική επιτυχία, αν κάνεις θεατρική αποτυχία σε διαλύουν».
«Υπήρξε κάποια στιγμή που είπα ότι τα παρατάω στη δεύτερη χρονιά από το “Είσαι το ταίρι μου”. Ένιωθα ότι όλα είναι μάταια. Είχα αποφασίσει τότε να σπουδάσω στο μαθηματικό», αποκάλυψε.
Σχετικά με όσα, δυσάρεστα, ήρθαν στο φως φέτος από το χώρο του θεάματος, ο ίδιος είπε ότι «Οι καταγγελίες και το #MeToo υπήρχαν σα γεγονότα και παλιότερα, τώρα όμως βρήκαν ένα τρόπο να βγουν προς τα έξω ώστε να αντιδράσει η κοινωνία».
«Δεν έχω βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο. Είναι θέμα εξουσίας. Δεν παίζει ρόλο το αν είσαι ωραίο παιδί ή όχι. Αρνήθηκα προτάσεις. Πιστεύω ότι πλέον θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ελπίζω να μη σταματήσει όλο αυτό», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.
«Πρότεινα στο Ευρωκοινοβούλιο να υπάρχει ένα πρωτόκολλο για το πώς ένα σκηνοθέτης, ένας καθηγητής, ή ένας προπονητής πρέπει να διδάσκουν. Δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υπάρχουν και άλλες», είπε ακόμα.
Τι κάνει, όμως, ο Αλέξης Γεωργούλης στον ελεύθερό του χρόνο;
«Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με τη μουσική. Στον ελεύθερό μου χρόνο φτιάχνω ιστορίες και τις κάνω τραγούδια», απάντησε.
Μιλώντας για το πώς έχει καταφέρει να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή, ο ίδιος εξήγησε ότι «Όταν ήμουν μικρός είχα μια σχέση που χάλασε από τρίτους. Θεώρησα πως ό,τι συμβαίνει μεταξύ δύο ανθρώπων πρέπει να μένει εκεί. Όταν εμπλέκεται και η δημοσιότητα, τότε αυτό δηλητηριάζεται». «Το σπίτι είναι γεμάτο», πρόσθεσε, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
«Όταν έπαθα το ατύχημα με τη μηχανή, μέχρι να καταλάβω ότι μπορεί να πεθάνω δε σκεφτόμουν τίποτα. Πάνω στο φορείο κατάλαβα το πόσο απλό είναι όταν φεύγουμε», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης για το σοβαρό ατύχημα που είχε την περίοδο που έπαιζε στο «Είσαι το ταίρι μου».
«Η συνταγή της ευτυχίας στη ζωή προϋποθέτει ένα καλό μέρος, ένα καλό καιρό, ένα καλό φαγητό, μια καλή κουλτούρα και ένα καλό γείτονα», ανέφερε κλείνοντας ο Αλέξης Γεωργούλης σχετικά με τη δική του «συνταγή» για την ευτυχία.