Ο θάνατος της 60χρονης μοναχής από κορωνοϊό στην Ανατολική Θεσσαλονίκη έριξε φως σε μία από τις πιο «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες γυναικών, προπύργιο των αρνητών.
Η 60χρονη είχε ήπια συμπτώματα, δεν είχε πάει νοσοκομείο. Επιδεινώθηκε η κατάσταση γρήγορα και πέθανε στο μοναστήρι. Σύμφωνα με τον γιατρό, η 60χρονη μοναχή, η οποία κατέληξε μέσα στο μοναστήρι, αρνιόταν κατηγορηματικά να πάει στο νοσοκομείο.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η αδελφότητα έχασε δύο μέλη της από κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλες δύο μοναχές βρίσκονται στην εντατική.
Η αδελφότητα είναι κλειστή και με χαρτί στην πόρτα ζητούν να μην τους χτυπήσουν το κουδούνι.
«Κάποιες αδερφές ήταν εμβολιασμένες, κάποιες ανεμβολίαστες. Εδώ ήταν προϊόν καθαρής βούλησης», σχολίασε σχετικά με τον εμβολιασμό των μοναχών ο Ανδρέας Ταγαράκης, νομικός σύμβουλος αδελφότητας.
«Οι δικές μου πληροφορίες λένε πως η αδερφή που έφυγε από τη ζωή χθες πως είχε νοσήσει πριν 18 ημερών. Τις τελευταίες ημέρες έδειξε ότι το είχε ξεπεράσει, χθες όμως ανέβασε πυρετό», πρόσθεσε και είπε ότι μέσα στη μονή υπήρχε μοναχή που ήταν γιατρός.
Διάλογοι φωτιά με γιατρό και εργαζόμενους
-Ήταν αρκετές μέρες.
-Γιατί δεν πήγε στο νοσοκομείο;
-Αρνιόταν. Αρνιόταν κατηγορηματικά.
Παρά τα όσα υποστηρίζουν στο μοναστήρι, ακόμη 3 μοναχές νοσούν από κορωνοϊό σύμφωνα με τον γιατρό που τίς εξετάζει. Οι 10 από τις συνολικά 17 μοναχές είναι ανεμβολίαστες. Το MEGA μιλά αποκλειστικά με τον ειδικό παθολόγο- γιατρό της μονής, ο οποίος αποκαλύπτει πως τρία άτομα ήδη νοσούν.
-Ήρθατε για κάποια άρρωστη από κορωνοϊό;
-Ναι, τις εξετάζω.
-Πόσες είναι άρρωστες από κορωνοϊό;
-Τρία άτομα.
Προβληματισμό προκαλεί και η επικοινωνία με εργαζόμενο.
-Είστε εμβολιασμένος εσείς;
-Ναι.
-Έχετε κάνει τα εμβόλια;
Ο εργαζόμενος αρνείται να απαντήσει και κλείνει το παράθυρο.
Σιγή ιχθύος από τις μοναχές
Πολύ μεγάλο ζήτημα του αντιεμβολιαστικού κινήματος έδραζεται στα 1.000 μοναστήρια της Ελλάδας. Τα μοναστήρια είναι φορείς αντιεμβολιασμού. Οι μοναχές, αρνούνται να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση, σχετικά με τον εμβολιασμό τους και τα γεγονότα που συμβαίνουν στα μοναστήρια.
Μετανιωμένη η 44χρονη από τον Παλαμά
Κατέθεσε σήμερα το πρωί 44χρονη πρώην διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά, δηλώνοντας μετανιωμένη για τα συνολικά 33 πλαστά πιστοποιητικά που μοίρασε σε συγγενείς και φίλους. Ο δικηγόρος της 44χρονης δήλωσε: «Όταν κάποιος της ζητήσει «ξέρεις σώσε με θα πεθάνω» αναγκαστικά καταφεύγει στην παρανομία. Έχει μετανιώσει για τις πράξεις της πλήρως».
Στις 8 το πρωί μαζί με τον αδερφό της έφτασε η 44χρονη πρώην εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην υποδιεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων Β. Ελλάδος για να καταθέσει όσα γνωρίζω στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Καρδίτσας. Ο δικηγόρος ανέφερε συμπληρωματικά: «Ζητήσαμε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ. Ήθελε να διασώσει κάποιους ανθρώπους έτσι πίστευε».
Αντιεμβολιαστής αστυνομικός: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω»
Από την άλλη αμετανόητος εμφανίζεται ο αντιεμβολιαστής αστυνομικός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ο «Τηλέμαχος» δήλωσε στην κάμερα του LIVE NEWS πως παρέδωσε το όπλο του, ενώ αρνείται να πάρει πίσω τα λεγόμενά του. Λίγο αργότερα μάλιστα ανέβασε και νέο βίντεο στο Youtube μόνο που αυτή τη φορά δεν φορούσε τη μπλούζα της ελληνικής αστυνομίας που συνήθιζε να φοράει στα προηγούμενα.
Συγκέντρωση υγειονομικών έξω από το ΣτΕ
Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησαν υγειονομικοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Την ώρα μάλιστα που η Ολομέλεια εκδίκαζε την αίτηση ακύρωσης των ανδρών της ΕΜΑΚ που αρνούνται να εμβολιαστούν.
Το ΣτΕ πάντως έχει απορρίψει στο παρελθόν όλες τις αντίστοιχες προσφυγές υγειονομικών.