Τουρκία – Παραφράσεις και ισχυρισμοί για πυρηνικά όπλα

Πανικός από πλευράς Τουρκίας που οδηγεί σε εξαγωγή έντασης, ενώ η γειτονική χώρα ετοιμάζει μία νέα αγορά μαμούθ μαχητικών αεροσκαφών με στόχο να τα ρίξει στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν το άσπρο μαύρο ο Ακάρ φτάνει στο σημείο να πει πως η Ελλάδα τους απειλεί και οι εφημερίδες της γειτονικής χώρας τρομοκρατούν με πυρηνικό ολοκαύτωμα τους Τούρκους. Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ γράφει: «Πυρηνική απειλή της Αθήνας στην Τουρκία. Ο Τσίπρας έδωσε μάθημα στην κυβέρνηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης που υπερασπίστηκε την συμφωνία με την Γαλλία παραδέχτηκε πως η συμμαχία με το Παρίσι είναι εναντίον της Τουρκίας».

Αυτή είναι η απάντηση της Τουρκίας στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή. Εκεί που ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως «οι Γάλλοι, η μόνη πυρηνική δύναμη της Ευρώπης θα είναι στο πλευρό μας». Την ίδια ώρα ο Ακάρ παίρνει την σκυτάλη από τον Τσελίκ που επανέφερε την θεωρία της διχοτόμησης του Αιγαίου διά της Γαλάζιας Πατρίδας και με εθνικιστικές κορώνες επιχειρεί να ανεβάσει την ένταση.

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας δήλωσε: «Στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί ακολουθούν επιθετική ρητορική , πρόκειται για μάταιες προσπάθειες, καθώς η Ελλάδα δε θα μπορέσει να αποκτήσει ποτέ υπεροχή απέναντι στην Τουρκία. Η Ελλάδα ξεκίνησε ξαφνικά να αγαπά τα εξοπλιστικά προγράμματα». Η ενόχληση της Τουρκίας για κάθε άσκηση που αποδεικνύει την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι εμφανής, με την Τουρκία να αξιώνει να μην κάνει ασκήσεις η Ελλάδα ούτε στις Οινούσσες.

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε να εξαπολύει μομφές κατά της Ελλάδας. «Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες; Είναι μια προβοκάτσια» λέει χαρακτηριστικά.

Απαντά με F-16 Η Τουρκία

Ωστόσο, την ώρα που η Τουρκία νιώθει δήθεν απειλούμενη όχι μόνο δεν σταματάει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, αλλά για να αντισταθμίσει την αγορά των γαλλικών Ραφάλ από την Ελλάδα, αγοράζει άλλα 40 μαχητικά F-16. Η Χουριέτ επανέρχεται αναφέροντας πως η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αγοράσει ακόμα 40 F-16 και να εκσυγχρονίσει ακόμα 80 F-16. Επιστολή για συμφωνία πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έγκριση του αιτήματος θα απαιτήσει την απόδοση το από το Υπουργείο Εξωτερικών και θετική ψήφο από το Κογκρέσο.

Σε ό,τι αφορά στο Nautical Geo, ο Χουλουσί Ακάρ υπογραμμίζει πως η Τουρκία θα επιμείνει στην προκλητική τακτική της να μην επιτρέπει την πραγματοποίηση των ερευνών.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Πολιτική

Απόρρητο