Με τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων ξεκίνησε η εβδομάδα, με μια 34χρονη γυναίκα στα Τρίκαλα αλλά και έναν 32χρονο πατέρα δύο παιδιών στην Αχαΐα να χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Και οι δύο ήταν ανεμβολίαστοι.
«Ήταν δύο μήνες στο νοσοκομείο. Την τελευταία εβδομάδα ήταν στη ΜΕΘ, τις τελευταίες 10 ημέρες. 0.31 Χωρίς υποκείμενα και δεν ήταν εμβολιασμένος», δήλωσε η διευθύντρια της ΜΕΘ ΠΓΝ Πατρών, Φωτεινή Φλίγκου.
Ο 32χρονος με καταγωγή από τα Καλάβρυτα άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο του Ρίου, εκεί όπου νοσηλευόταν από τον περασμένο Αύγουστο.
«Έχουμε 115 νεκρούς από 18 -35 και τρία παιδιά που έχουν πεθάνει. Την τελευταία εβδομάδα πέθαναν τρεις», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Στους 7 ανέρχονται πλέον οι θάνατοι νέων κάτω των 39 ετών μέσα στον Οκτώβριο με τους ειδικούς να απευθύνουν για μια ακόμη φορά έκκληση για εμβολιασμό καθώς και οι 7 ήταν ανεμβολίαστοι.
«Η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη»
Στο 35% είχε πέσει το οξυγόνο του 28χρονου ανεμβολίαστου από την Κομοτηνή, που προσήλθε σε μη αναστρέψιμη κατάσταση στο νοσοκομείο το μεσημέρι του Σαββάτου και κατέληξε στα χέρια των γιατρών στα Επείγοντα.
«Σε πολλή βαριά κατάσταση. Πάρα πολλή βαριά. Με πάρα πολύ χαμηλό κορεσμό, 35%. Κάλεσαν αναισθησιολόγο, έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, διασωληνηνώθηκε. Συνέχισαν για 90 λεπτά να κάνουν ανάνηψη αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Ήταν πάρα πολύ βαριά και ήταν πολλές μέρες στο σπίτι», ανέφερε ο διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής Γιώργος Πατλάκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, ο 28χρονος με καταγωγή από την Αθήνα είχε προμηθευτεί μέχρι και οξυγόνο στο σπίτι, που διέμενε με την αρραβωνιαστικιά του για να αποφύγει το νοσοκομείο.
«Αν απευθυνόταν εγκαίρως στους γιατρούς πιθανώς να ζούσε τώρα. 1.17 Δεν το έκανε το εμβόλιο και πιθανόν να νοσούσε όλη η οικογένεια. 1.53 Δεν ξέρω πόσες μέρες ήταν σε αυτή την κατάσταση στο σπίτι. Είχε εξαντληθεί γενικώς και να σκεφτείτε διάφορες εξετάσεις όπως ακτινογραφίες και λοιπά δεν πρόλαβαν να γίνουν», συμπλήρωσε ο κ. Πατλάκας.
Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα που θρηνεί το Σισμανόγλειο Κομοτηνής από την αρχή της πανδημίας, με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής να εξηγεί στο LIVE NEWS πως δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που προσέρχονται καθυστερημένα στο νοσοκομείο.
«Ενώ έχουν πολύ χαμηλό οξυγόνο, δεν έχουν την ανάλογη δύσπνοια. Δεν το αντιλαμβάνονται εύκολα αυτό το πράγμα. Έτσι ξεγελιόνται και από μόνοι τους. Δεν θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο», υπογράμμισε Πατλάκας.
Κηδεύτηκε το Σάββατο ο 29χρονος από τα Τρίκαλα
Την ίδια ημέρα που ο 28χρονος «έσβηνε» στα χέρια των γιατρών, στα Τρίκαλα πραγματοποιούταν η κηδεία του 29χρονου Παύλου που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Και εκείνος ήταν ανεμβολίαστος.
«Δεν το περίμενε κανένας αυτό. Ήταν πολύ λυπηρό. Έχουμε σοκαριστεί όλοι», δήλωσε ο δάσκαλος του 29χρονου.
Πάλεψε δύο εβδομάδες στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας και πάρα το γεγονός πως δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ο 29χρονος ανεμβολίαστος υπέκυψε.
«Ξέρω ότι νόσησε στο σπίτι αρκετές μέρες. Τον πήγαν στο νοσοκομείο αργά και εκεί χάθηκε όλο το παιχνίδι. Ήταν 10 μέρες δηλαδή στο σπίτι, αυτό ακούγεται εδώ, και δεν τον πήγαιναν νοσοκομείο. Και όταν τον πήγαν ήταν αργά», πρόσθεσε.
Ιδιαίτερα αγαπητός και δραστήριος, είχε ασχοληθεί με τα κοινά ενώ συμμετείχε και σε χορευτικούς συλλόγους.
«Εγώ τον Παύλο τον είχα από μικρό παιδί. Αγαπητό παιδί. Παιδί που είχε τρέλα με τους χορούς, ειδικά με τους κρητικούς χορούς», κατέληξε.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι 12 νέοι άνθρωποι με κορωνοϊό ηλικίας 18 ως 39 ετών αλλά και ένα ανήλικο παιδί.