Ο Μαρκ Ζακεμπεργκ μεταφέρεται σε έναν εικονικό χώρο όπου μπορεί να παίξει με τους φίλους του, με την δημιουργία του Μetaverse, που πολλοί πιστεύουν ότι είναι η εξέλιξη του Facebook.
«Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα Metaverse, όχι πρώτα Facebook. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Facebook για τις άλλες υπηρεσίες μας», δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκεμπεργκ.
Έρχεσαι; Ναι απλά να βρώ κατι να φορέσω
Τέλεια
Γεια σου, Μαρκ.
Τι κάνετε;
Πως πάει, Μαρκ;
Ω, αιωρείσαι στο διάστημα;
Ποιος έφτιαξε αυτό το μέρος, είναι υπέροχο!
Οι δυνατότητες του Metaverse όμως δεν θα σταματούν εκεί.
Φανταστείτε ότι η καλύτερή σας φίλη είναι κάπου στον κόσμο σε μια συναυλία.
Αν μπορούσατε να είστε εκεί;
Και κάπως έτσι η κοπέλα από το Τόκιο μεταφέρθηκε στο Λος Άντζελες.
Οι αλλαγές είναι κοσμογονικές και αν και θα χρειαστεί ακόμα χρόνος για να φτάσουν στον χρήστη μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Η αλλαγή του ονόματος της εταιρείας σε meta όμως έρχεται υπό την σκιά των καταγγελιών της πρώην υπαλλήλου της εταιρείας, Φράνσις Χάουγκεν πως μέγιστη προτεραιότητα του Φέισμπουκ είναι το κέρδος και όχι οι χρήστες αλλά μερικές εβδομάδες μετά το black out 7 ωρών που προκάλεσε πανικό σε όλη την υφήλιο.
Το ελληνικό χρώμα στην ονομασία
Εντυπωσιασμένος από τις κλασικές σπουδές εξήγησε το όνομα και τους λόγους που το επέλεξε.
«Παλιά μου άρεσε να σπουδάζω τους κλασικούς και η λέξη «meta» προέρχεται από την ελληνική λέξη που σημαίνει «πέρα από». Για μένα, συμβολίζει ότι πάντα υπάρχει κάτι περισσότερο να χτίσεις», ανέφερε ο Ζάκεμπεργκ.
Τη νέα ονομασία του Facebook σχολίασε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης αναφέροντας ότι το μετά σημαίνει υπέρβαση ή κριτική σε επιστήμη, μέθοδο
Ο ιδρυτής του Facebook πιστεύει ότι στην επόμενη δεκαετία η υπηρεσία αυτή θα φτάσει σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.
Πολλοί είναι αυτοί ωστόσο που ανησυχούν ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο διαδικτυακός κόσμος που θα συνδέεται με τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα προσωπικά δεδομένα μιας και ακόμα δεν έχει καταφέρει να μπλοκάρει επιβλαβές περιεχόμενο.
Περιμένοντας το … Metaverse
Μέχρι στιγμή έχουν επενδυθεί 50 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του «metaverse» ενώ ήδη φαίνεται πως το η πλατφόρμα έχει ξεκινήσει τη δοκιμή μιας νέας εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας εξ αποστάσεως, η οποία επιτρέπει την πραγματοποίηση εικονικών συναντήσεων μέσω ψηφιακών προσωπικοτήτων τους (αβατάρ).
«Ας ανακαλύψουμε πως είναι οι διαφορετικές εμπειρίες του metaverse αρχίζοντας από την πιο σημαντική από όλες τις εμπειρίες: Τη σύνδεση με τους ανθρώπους.
Σύμφωνα με την εταιρεία αναμένεται να δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην επόμενη πενταετία με στόχο να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λεγόμενου «metaverse», πρόσθεσε.
Γιάνης Βαρουφάκης – Κατηγορεί τον Ζάκερμπεργκ ότι του έκλεψε το Meta
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ανάρτησή του στο Twitter, καταγγέλλει ότι υπάρχει ήδη ιστοσελίδα με την ονομασία meta και συγκεκριμένα metacpc.org, η οποία ανήκει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού. «Πρώτα μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε… DIEM και τώρα ο Ζάκερμπεργκ μετονομάζει την Facebook σε META. To επόμενο στάδιο θα είναι να ενστερνιστεί και το σύνθημά μας «Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα» », γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Πάρτι στο Twitter για το Meta
Φωτιά πήρε το πληκτρολόγιο των χρηστών στα social media μετά την ανακοίνωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ να αλλάξει το όνομα της θυγατρικής εταιρείας καινα την μετονομάσει σε Meta.
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο CEO της Facebook ανακοίνωσε το μεγαλεπήβολο πλάνο για το μέλλον της εταιρίας του με φόντο τις διαρροές, τα σκάνδαλα και τα προβλήματα που έχουν αποτελέσει πλήγμα για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Έτσι το όνομα της εταιρίας πλέον θα είναι META από το metaverse, δηλαδή το μετασύμπαν, ενός νέου διαδικτυακού κόσμου όπου οι χρήστες θα συνυπάρχουν και θα επικοινωνούν σε εικονικούς χώρους.