Παρά τη δύσκολη εικόνα σε κρούσματα και νοσοκομεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά κατηγορηματικός ότι η χώρα δεν πρόκειται να πάει σε νέο lockdown.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στο 4ο κύμα της πανδημίας κινδυνεύουν κυρίως οι ανεμβολίαστοι, καθώς μόλις ένας στους 100.000 εμβολιασμένους νοσηλεύεται σε εντατική.
Η κοινωνία, είπε, ανταποκρίνεται θετικά στα μέτρα και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να πάμε ξανά σε lockdown, δε θα στερηθούν ελευθερίες οι εμβολιασμένοι, εφόσον χρειαστεί θα έχουμε επίταξη υπηρεσιών και ιδιωτών γιατρών ακόμα και νωρίτερα και η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην ενίσχυση των εμβολιασμών, ενώ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε υγειονομικό σαμποτέρ.
«Όσο ο κ. Μητσοτάκης βυθίζει τη χώρα στην αποτυχία και την ανεπάρκειά του, τόσο τα κρούσματα και οι απώλειες θα αυξάνονται δραματικά με την υπογραφή του», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τις τελευταίες ημέρες κλείστηκαν 200.000 ραντεβού 1ης δόσης και 300.000 3ης δόσης, ενώ μόνο χθες έγιναν 41.275 νέοι εμβολιασμοί και 72.000 με την αναμνηστική δόση.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, απέκλεισε το lockdown ακόμα και αν το εισηγηθεί η επιτροπή.
«Lockdown όχι. Η απάντηση είναι ότι υπάρχει εμβόλιο».
Το ίδιο κατηγορηματικά η Νίκη Κεραμέως διέψευσε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που έλεγαν ότι πρόκειται να ξανακλείσουν τα σχολεία
«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%».
«Η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με το να αναβάλεις για αύριο όσα έπρεπε να είχε κάνει χθες», ήταν η απάντηση του ΚΙΝΑΛ.
Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η λύση είναι στο χέρι όλων μας.
«Οι κυβερνήσεις παίρνουν τις αποφάσεις»
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Γιάννης Πρετεντέρης σημείωσε, σχετικά με το lockdown, ότι οποιαδήποτε τέτοια απόφαση είναι της κυβέρνησης.
«Έχουν κριτήρια πολιτικά, οικονομικά και υγειονομικά. Και τα τρία συνεκτιμώνται. Σε όλη την Ευρώπη συμβαίνει αυτό».
Όπως τονίζει ο κ. Πρετεντέρης, «οι επιστήμονες προτείνουν, συστήνουν η εισηγούνται, δεν κυβερνούν. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι κυβερνήσεις».