Στη συγκρότηση μιας εξεταστικής, που θα ερευνήσει το θέμα των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων, καταλήγει η Βουλή, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού. Στη σημερινή συνεδρίαση, που υπερψηφίστηκε με 142 «ναι» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ΝΔ δεν κατέθεσε τελικά δική της πρόταση, δεν έλειψαν οι εντάσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκρούεται με τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σε μία εξεταστική Επιτροπή για τα Μέσα Ενημέρωσης και τις δημοσκοπήσεις οδηγείται η Βουλή μετά από προσωπική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αρνηθεί τη διεύρυνσή της υπό εξέταση περιόδου από το 2015.
«Δεν θα κάνουμε δεύτερη εξεταστική. Θα ήταν ευτελισμός της διαδικασίας. Ειμαστε εμείς εκείνοι που θεσμοθετήσαμε το δικαίωμα της μειοψηφίας να συγκροτεί εξεταστικές. Δεν είμαστε το ίδιο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το θερμόμετρο πάντως στη Βουλή ανέβηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για αγορασμένη προπαγάνδα και καλλιεργεια εφησυχασμού, προκαλώντας την έκρηξη του Γιώργου Γεραπετρίτη.
«Ναι ή όχι στην ενημέρωση του κοινού για εμβολιασμό και νόησηση! Πείτε το κατηγορηματικά! Χωρίς ναι μεν αλλα. Ναι ή όχι», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.
«Αλλά αντι για καμπανια ειχαμε προπαγανδα για τον Μωυσή που κατάφερε και νικησε 3 φορες την πανδημία και για το τσιταχ της πολιτικής ζωής. Αφού δεν μπορείτε να παρετε αποφασεις δύσκολες είμαστε εμείς εδώ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Οι μέρες αφθονίας σας τελειώνουν! Έρχεται η ώρα που όλα θα ελεγχθούν! Τίποτα δεν θα μείνει 44 κρυφό!», συμπλήρωσε.
«Ακούστηκε απειλητικός σε πολλά επίπεδα, υπαινσισόμενος ότι θα αναζητηθούν ευθύνες! Μακάρι αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα αργήσει πολύ αυτό!», ανταπάντησε ο κ. Γεραπετρίτης.
Στη συζήτηση παρενέβη ο υποψήφιος Πρόεδρος για το Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με πρόσχημα την πανδημία προχώρησε σε αποφάσεις προσπερνώντας τη Βουλή.
«Αν η πανδημία εξελίσσεται σε λερναία ύδρα φταίει η κυβέρνηση που δεν πήρε μέτρα σε χωρους μεγάλης διασποράς», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
H πρόταση ψηφίστηκε από 142 βουλευτές ενώ 157 καταψήφισαν.