Σε αργία τέθηκε, το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Υπενθυμίζεται πως εκπαιδευτικός είχε καταγγείλει πως στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε πέσει θύμα βιασμού από το στέλεχος και προϊστάμενό της στην υπηρεσία.
Μετά τη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλουσας, η υπουργός Παιδείας είχε δώσει εντολή να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση.
«Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πλημμελειοδικών άσκησε ποινική δίωξη και υπόθεση βρίσκεται στην ανακρίτρια. Μετά την απομάκρυνση το υπουργείο θεώρησε πως πρέπει να βρεθεί σε αυτοδίκαιη αργία και τον έθεσε. Αυτό είναι ένα υπηρεσιακό θέμα. Το ποινικό κομμάτι όμως που μας αφορά έχει να κάνει με το ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας αξιολόγησε μετά από μία προκαταρκτική εξέταση, αξιολόγησε τα στοιχεία, άσκησε ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή», εξήγησε ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας Θωμάς Παπαλιάγκας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ακραία βία και πάλι είναι δύσκολο να υπάρξει ιατροδικαστική εξέταση, οπότε δεν υπάρχει. Υπάρχουν στοιχεία από μοριακή εξέταση. Σύμφωνα με την υπάρχει DNA από σπέρμα στο φόρεμα», πρόσθεσε.
«Υπήρχαν σχέσεις σεβασμού», ξεκαθάρισε ο κ. Παπαλιάγκας και συναδελφικότητας.
«Πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει βία και αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία όταν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες», τόνισε η κ. Βαρελά.
Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν ακούστηκε.
«Καταρχάς η προκαταρκτική εξέταση έγινε σε δύο στάδια. Εκκλήθηκε δόθηκε μία προθεσμία και ζητήθηκε και δεύτερη παράταση για να προσκομίσει το αποδεικτικό υπόμνημα», διευκρίνισε ο κ. Παπαλιάγκας.