Την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης «είδαν» οι εισαγγελικές αρχές της Καρδίτσας πίσω από την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά, με κεντρικό πρόσωπο μία 44χρονη διοικητική υπάλληλο και εμπλεκόμενους στενά συγγενικά της πρόσωπα.
Έμεινε εμβρόντητη, σοκαρίστηκε, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και η ίδια…Αυτούς τους ανθρώπους που βοήθησε ήταν επείδη έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα και φοβόντουσαν τις παρενέργειες.
Η ίδια μιλώντας στο MEGA αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν είχε δόλο. «Είμαι αθώα. Δεν είχα κανένα δόλο. Βοήθησα στην έκδοση των εικονικών εμβολιασμών για να βοηθήσω ανθρώπους που είχαν υποκείμενα νοσήματα και φοβόντουσαν τις παρενέργειες του πραγματικού εμβολιασμού» τόνισε η 44χρονη.
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης η οποία διενεργήθηκε με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων-κατά περίσταση- σε βάρος 48 προσώπων.
Συγκεκριμένα για την υπόθεση απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα κακουργήματα της: διεύθυνσης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψίας και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Καθώς και για τα πλημμελήματα της δωροδοκίας, συνέργειας σε δωροδοκία, ψευδούς βεβαίωσης, χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας.
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα
Σύμφωνα μες την έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων το κύκλωμα λειτουργούσε στα πρότυπα εγκληματικής ομάδας: Είχε αρχηγό, ρόλους και συγκεκριμένη διαδικασία.
Συμμετείχαν σε 68 «εικονικές» δηλώσεις εμβολιασμού, που αφορούσαν τουλάχιστον 46 άτομα, από τις οποίες οι 22 περιελάμβαναν και τη 2η δόση του εμβολίου.
«Μία τυχαία ενέργεια δεν μπορείς να την χαρακτηρίζεις εγκληματική οργάνωση, χωρίς να υπάρχουν τα στοιχεία της δομημένης ομάδας. Αδέλφια ήταν δεν θα συναλλαχθούν να βοηθήσουν τον πατέρα τους, έκαστος με τις δικές του οικονομικές ανάγκες;» ανέφερε ο δικηγόρος της 44χρονης.
Η γυναίκα που φέρεται ως εγκέφαλος προχωρούσε στην εικονική δήλωση εμβολιασμένων ατόμων, κυρίως όταν εκτελούσε υπηρεσία κατά την λήξη της εμβολιαστικής ημέρας.
Τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είτε είχαν ρόλο μεσολαβητή για την εξεύρεση υποψηφίων για «εικονικό» εμβολιασμό, είτε λειτουργούσαν ως ταμίες λαμβάνοντας χρηματικά ποσά στο χέρι ή σε τραπεζικό λογαριασμό.
Η ταρίφα του κυκλώματος
Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Άννα Κανδύλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η ταρίφα για τα εικονικά πιστοποιητικά ήταν 300 έως 600 ευρώ.
Μάλιστα, τα χρήματα δίνονταν χέρι με χέρι ή έμπαιναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς με την αιτιολογία ότι πρόκειται για έξοδα ταφικού μνημείου συγγενικού τους προσώπου.
Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται σε όλες τις περιοχές της χώρας.