Για την πιθανότητα να μην εκλεγεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και την ανάγκη συστράτευσης στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη.
«Εγώ θεωρώ ότι ο αγώνας συνεχίζεται πάντα και εγώ πάντα πάλευα για τις αξίες, πάντα θα παλεύω για τις αξίες, σε όποιο μετερίζι κι αν είμαι» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας πως «η ενεργός μου δράση είναι δεδομένη, είναι συνεχής, θα είναι συνεχής, και θα στηρίξω, να βοηθήσω το κόμμα με κάθε τρόπο από όποια θέση».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, η συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες δεν είναι «ούτε ρεβάνς ούτε προσωπική δικαίωση». «Πρέπει να υπάρξει δικαίωση των θέσεων του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, του έργου που έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν πήρε όλο το βάρος και ευθύνες που δεν είχε το ίδιο. Δικαίωση για τις θέσεις και τις προοπτικές, τις αρχές του κόμματος» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει ο ίδιος και για τους οποίους θα επιμείνει σε περίπτωση εκλογής του. «Θέλουμε ένα κράτος σύγχρονο, δημοκρατικό, αποκεντρωμένο, θέλουμε ένα γενικό συμβόλαιο δικαιοσύνης απέναντι στις ανισότητες, απέναντι στις αδικίες, θέλουμε την κοινωνία συμμέτοχη και θέλουμε να απελευθερώσουμε κοινωνικές δυνάμεις για να μπορεί να είναι παραγωγικές και να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας πίσω στην Ελλάδα» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι θέμα ουσίας για την προοπτική της χώρας».
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε το ρόλο του «εγγυητή της ενότητας του κόμματος», ενώ αναφέρθηκε και στη παράλληλη πορεία που ακολούθησε με το κόμμα, όταν αποχώρησε και ίδρυσε ένα άλλο. «Θεώρησα ότι η ενότητα πρέπει να στηριχθεί και σε κάποιες αξίες και σε κάποια παράδοση και σε κάποιες προοπτικές μιας πολιτικής πλατφόρμας, αυτό ήθελα να εκφράσω, και θεωρώ πάνω σε αυτές τις βάσεις μπορούμε να ξαναχτίσουμε και σήμερα μια ενωμένη παράταξη» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Θεωρώ ότι ένας λόγος που έχουμε προβλήματα στην κοινωνία μας, της ανισότητας, της έλλειψης κοινωνικής πολιτικής, της αδικίας, είναι ότι ουσιαστικά έχει τρωθεί από τα μέσα η δημοκρατία, οι δημοκρατικοί θεσμοί. Διότι ελέγχονται από μεγάλα συμφέροντα, τα big data δεν είναι μόνο μεγάλα δεδομένα, είναι ποιος τα ελέγχει αυτά. Ποιος τα αξιοποιεί αυτά» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως θα πρέπει να «συγκρουστούμε με αυτήν την υπερσυγκέντρωση της ανισότητας και της εξουσίας».