Η εγκληματική οργάνωση αποκαλύπτεται και τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά προκαλούν αίσθηση.
Δείχνουν την οργάνωση που είχαν, το αντίτιμο για τις παράνομες υπηρεσίες τους, αλλά και τον τρόπο που είχαν σκεφτεί για να συσκοτίσουν το τοπίο.
Οι καταθέσεις σε ΑΤΜ, το κόλπο με τα φιαλίδια της Pfizer ώστε τα ίχνη τους να μην αποκαλυφθούν εύκολα, μαζί με τη δομή της σπείρας που είχε ως επικεφαλής τη 44χρονη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά, είναι ορισμένα μόνο από τα πιο βασικά κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης.
Η δομή της οργάνωσης
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Βήμα», η εγκληματική οργάνωση απαρτιζόταν από 7 άτομα. Κάτω από την επικεφαλής διοικητική υπάλληλο βρίσκονταν 4 συγγενείς της, δύο άντρες και δύο γυναίκες, με μία ακόμη νοσηλεύτρια.
Ο 7ος ήταν ένας εργαζόμενος που είχε τον ρόλο του μεσολαβητή. Κατηγορούνται πως έκαναν 68 εικονικούς εμβολιασμούς σε 46 άτομα, με τα 22 από αυτά να εμφανίζονται ως πλήρως εμβολιασμένα με τη δεύτερη δόση.
Ο στενός πυρήνας της οργάνωσης διαπιστώνεται να ανταλλάσσει χρήματα σε τράπεζες την ίδια περίοδο. 2.100 ευρώ μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό του 34χρονου και στη συνέχεια τα 1.375 από αυτά καταλήγουν στην 32χρονη αδερφή του.
Την ίδια μέρα γίνεται κατάθεση 3.590 ευρώ στο λογαριασμό της 32χρονης, με τα 2.230 από αυτά να πηγαίνουν στο λογαριασμό της 44χρονης που βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας.
Η 41ος ετών αδερφή τους λαμβάνει 800 ευρώ και στέλνει τα 60 από αυτά στον 34χρονο αδερφό της.
«Οι τραπεζικές συναλλαγές που είχα με τους συγγενείς μου ήταν στο πλαίσιο αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ μας καθώς και για έξοδα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και το ταφικό μνημείο της μητέρας μας η οποία απεβίωσε», είπε ένας από τους κατηγορούμενους.
Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο από καταθέσεις των μελών της οργάνωσης σε ΑΤΜ και ήδη έχουν ζητηθεί εξηγήσεις.
«Πάσχω από ψυχολογικά – ψυχιατρικά προβλήματα. Το κίνητρο των πράξεων μου ήταν καθαρά ανθρωπιστικό-αλτρουιστικό και ανιδιοτελές. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών που είχαν οι γονείς μου», είπε μία από τις κατηγόρουμενες.
Μια άλλη κατηγορούμενη από τους «7», φέρεται να παραδέχτηκε ότι έλαβε χρήματα για τις παράνομες υπηρεσίες που προσέφερε.
«Τα χρηματικά ποσά που κατατέθηκαν στον λογαριασμό της, από εικονικά εμβολιαζόμενα άτομα, ήταν στο πλαίσιο ευγνωμοσύνης από την πλευρά τους και τα αποδέχτηκε καθώς την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Κατόπιν δημοσίευσης της υπόθεσης, τμήμα του χρηματικού ποσού, το επέστρεψε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εικονικά εμβολιαζόμενων ατόμων».
Σύμφωνα με την αστυνομία η 44χρονη επικεφαλής της οργάνωσης είπε πως έκανε τους υπολογισμούς της, με τα φιαλίδια της Pfizer που είχε μπροστά της.
«Κάθε φιαλίδιο διαθέτει έξι δόσεις και στο τέλος της ημέρας εάν δεν χρησιμοποιηθούν, καταστρέφονται καθώς φέρουν ημερομηνία λήξης ολίγων ωρών. Με αυτόν τον τρόπο, ένας αριθμός δόσεων (κάτω των έξι ημερησίως) που θεωρητικά καταστρεφόταν, μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στη δήλωση εικονικών εμβολιασμών», δήλωσε η 44χρονη.
Η ίδια, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο και είχε βρεθεί στο επίκεντρο, είχε τονίσει στο LIVE NEWS πως όλα αυτά τα έκανε για να βοηθήσει όσους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν και όχι για να βγάλει χρήματα.
«Δεν υπήρχε χρηματικό θέμα».
Η έρευνα της αστυνομίας έχει ήδη φτάσει και στα άτομα που παρέλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά, με ένα εξ’ αυτών να προσπαθεί μάταια να διαψεύσει τα πάντα.
Υποστήριξε πως την επίμαχη μέρα πήγε στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Όταν ρωτήθηκε για το στίγμα του κινητού του, είπε πως το άφησε στον γιο του στις Σέρρες, αλλά όπως έδειξαν οι κάμερες του αυτοκινητόδρομου, το δικό του αυτοκίνητο δεν πέρασε ποτέ για να φτάσει στην Καρδίτσα.
Το κουβάρι έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και οι αστυνομικοί θεωρούν πως έχουν δέσει την υπόθεση, με τα στοιχεία να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους κατηγορούμενους.
Σημειώνεται ότι οι έρευνες των Αρχών, έχουν στραφεί σε όσους λάβει τα πλαστά πιστοποιητικά αλλά και ενδεχόμενους άλλους συνεργούς της οργάνωσης.
«Δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ»
«Η εντολέας μου, το δήλωσε και θα το δηλώσει ξανά στις Αρχές, ότι δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ», τόνισε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νικόλαος Αρβανιτάκης, δικηγόρος 44χρονης.
«Δεν έχω δει ποτέ το διαβιβαστικό της αστυνομίας που λέει ότι έλαβε χρήματα. Δεν μπορούν να λέγονται πράγματα ανυπόστατα για την άμοιρη εντολέα μου».
Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφα της αστυνομίας, οι διακινήσεις μεταξύ των τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων δείχνουν σαφείς χρηματοληψίες.
«Βγάλαμε ό,τι μας βόλευε», λέει από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτάκης, ο οποίος τόνισε σε όλους τους τόνους ότι η 44χρονη δεν έλαβε ποτέ χρήματα.