Στη δικογραφία των 8.000 σελίδων συμπεριλαμβάνεται μια 34χρονη αστυνομικός, η οποία είναι πρώην συνδικαλίστρια στη Δυτική Αττική και σύζυγος του διοικητή Ασφαλείας εκεί όπου εντοπίστηκαν οι 320.000 ευρώ.
Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση με μέλη δεκάδες επίορκους αστυνομικούς που «ξέπλεναν» σκληρούς μαφιόζους εκδίδοντας εκατοντάδες πλαστές ταυτότητες.
Σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν περισσότερες από 320.000 ευρώ, και ήταν στο γραφείο διοικητή τμήματος ασφαλείας Δυτικής Αττικής που συνελήφθη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε σκληρούς κακοποιούς με πλάστες ταυτότητες.
Στο κόλπο και γυναίκα αστυνομικός
Στην δικογραφία των 8.000 σελίδων συμπεριλαμβάνεται μια 34χρονη αστυνομικός, η οποία είναι πρώην συνδικαλίστρια στη Δυτική Αττική και σύζυγος του διοικητή Ασφαλείας εκεί όπου εντοπίστηκαν οι 320.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, η αστυνομικός έκανε αναζητήσεις στις ηλεκτρονικές εφαρμογές της ΕΛ.ΑΣ και παρείχε ουσιαστικές πληροφορίες στο κύκλωμα ώστε να βγάζει καθαρές ταυτότητες στους κακοποιούς.
Η συγκεκριμένη αστυνομικός είχε πάρει μέρος σε ένστολες διαμαρτυρίες αλλά και σε τηλεοπτικά πάνελ μιλώντας για τα δικαιώματα των γυναικών.
Η ταυτότητα που «ξετύλιξε» το κουβάρι
Όπως αποκάλυψε τα MEGA στις 25 Ιανουάριου, μια ταυτότητα που βρέθηκε στην κατοχή ατόμου στο Χαλάνδρι οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος.
Στην καθαρή ταυτότητα που βρέθηκε στην κατοχή του άνδρα είχε το όνομα Τσβετκόβ Αλεξέι, ενώ το πραγματικό του όνομα ήταν Λεσκάζ Μάριο από την Αλβανία και είχε ποινικό παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών και κατοχή εκρηκτικών.
Το κύκλωμα του είχε βγάλει ταυτότητα σε τμήμα της δυτικής Αττικής, όπου ήταν διοικητής ο κατηγορούμενος αξιωματικός καθαρίζοντας έτσι το όνομά του.
Οι κωδικοί του κυκλώματος
Η οργάνωση χρησιμοποιούσε κώδικες ονομασίες λέγοντας μπλε τις ταυτότητες και βιβλιαράκι το διαβατήριο.
Ένα από τα άτομα που είχαν πάρει τέτοια ταυτότητα, ήταν ο δολοφονημένος στη Νίκαια, σε πρατήριο υγρών καυσίμων Αλβανός κακοποιός που σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εγκέφαλο της οργάνωσης τον είχε απειλήσει.
Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης
Δυο άτομα κατηγορούνται πως είναι οι αρχηγοί της οργάνωσης οι οποίοι ήταν σε άμεση επαφή με τους εννέα αστυνομικούς και την μια υπάλληλο του ληξιαρχείου. Έτσι είχαν καταφέρει να εκδώσουν τουλάχιστον 200 πλάστες ταυτότητες, 135 διαβατήρια και 42 διπλώματα οδήγησης με την ταρίφα να φθάνει τις 50.000 ευρώ.
Κανένας από τους 20 συλληφθέντες δεν έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι το κύκλωμα χρησιμοποιούσε και στοιχεία νεκρών ατόμων, προκειμένου να βγάλει ταυτότητες σε σκληρούς κακοποιούς.