Το κουτσομπολιό είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ορισμένοι άνθρωποι κουτσομπολεύουν πολύ και δριμύτατα, ενώ άλλοι σε λιγότερο βαθμό και πιο ήπια.
«Κουτσομπολιό είναι όταν σχολιάζω κάποιον τον ίδιο ή τις πράξεις του όταν ο ίδιος είναι απών. Πράγματα που έχει κάνει ή νομίζουμε ότι έχει κάνει τα αναπαραγάγουμε χωρίς εκείνος να είναι παρών», δήλωσε η συμβουλευτική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Νικολάου.
«Έχει φανεί μέσα από μελέτες ότι μπορεί να είναι βοηθητικό. Σίγουρα είναι μορφή επικοινωνίας, γιατί μεταδίδω πληροφορίες», πρόσθεσε.
«Η βασική διαφορά είναι το θέμα που μοιράζομαι με κάποιον. Όταν μοιράζομαι μια πληροφορία και ανταλλάσσω στοιχεία αυτή είναι η καλοπροαίρετη εκδοχή. Όταν μοιράζομαι κάποια στοιχεία μόνο και μόνο για να τα αναπαράξω και πολύ συχνά να προσθέσω ή να αφαιρέσω στοιχεία τότε αυτή η μορφή είναι κακοπροαίρετη», σχολίασε για το καλό και κακό κουτσομπολιό.
«Κάθε πληροφορία έχει στόχο να κοινοποιηθεί. Το πώς θα σχολιαστεί όμως από εκεί και πέρα χάνει τον έλεγχο», σημείωσε για το κουτσομπολιό στο διαδίκτυο.
«Δεν υπάρχει κάποια διαφορά ούτε κοινωνικοοικονομική. Όσο πιο ενεργοί είμαστε όμως στη ζωή μας τόσο λιγότερη ανάγκη έχουμε να σχολιάσουμε τους άλλους», ανέφερε.
«Αν τον άνθρωπο τον ξέρουμε πρέπει να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό. Η τοποθέτηση βοηθάει στην επιβολή ορίων και σεβασμού», κατέληξε η κ. Νικολάου.