Toν δρόμο για τις φυλακές πήραν οι έξι πρώτοι συλληφθέντες για το κύκλωμα με τους επίορκους αστυνομικούς μετά την απολογίας τους.
H υπαρχιφύλακας που υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της Βοιωτίας και κατηγορείται ότι έβγαζε καθαρές ταυτότητες σε σκληρούς ποινικούς κακοποιούς, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία των 8.000 σελίδων, η συγκεκριμένη αστυνομικός φέρεται πως είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του διοικητή του Τμήματος όταν εκείνος έλειπε.
Τον δρόμο για τις φυλακές πηρέ επίσης και η υπάλληλος του ληξιαρχείου δήμου της δυτικής Αττικής και ένας άνδρας από την Αλβανία στην κατοχή του όπου βρέθηκαν περισσότερες από 200.000 ευρώ.
Στον ανακριτή ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ
Στο γραφείο του ανακριτή οδηγήθηκε και ο αξιωματικός του τμήματος ασφάλειας στη δυτική Αττική εκεί όπου εντοπίστηκαν 320.000 ευρώ.
Μαζί του και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης που χθες είχε επικαλεστεί λόγους υγείας και είχε αποχωρήσει από την Ευελπίδων.
Οι επιστολές που «έκαψαν» το κύκλωμα
Η έρευνα των Αρχών κράτησε 11 μήνες, στοιχείο κλειδί για την εξάρθρωση της συμμορίας ήταν τρεις ανώνυμες επιστολές στους Αδιάφθορους, με τον αποστολέα να υποστηρίζει ότι γνωρίζει την ύπαρξη του κυκλώματος και την δράση των επίορκων αστυνομικών.
«25 Φεβρουαρίου 2021,
Εδώ και 10 χρόνια μία συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κυρίως γνωστούς του κοινού ποινικού δικαίου βγάζουν με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρώμικους της Ασφάλειας σε διάφορα τμήματα της Αθήνας», λέγε μία από τις επιστολές.
Δυο μήνες μετά, ο ανώνυμος πληροφοριοδότης στέλνει νέα επιστολή.
«16 Απριλίου 2021,
Υπάρχουν αστείες περιπτώσεις που Αλβανοί πηγαίνουν και βγάζουν πρώτη φορά ταυτότητα και έχουν για μάρτυρα μαζί τους τον «πατέρα» τους που είναι Ρομά. Μιλάμε για γελοία πράγματα και άμα δείτε τα πρόσωπα θα καταλάβετε ότι ο αστυνόμος τα πήρε σίγουρα».
Η τελευταία επιστολή είναι τον Ιούλιο λέγοντας πως η δράση του κυκλώματος έχει επεκταθεί και εκτός Αθηνών.
«12 Ιουλίου,
Πριν λίγες ημέρες έσκασε μία ταυτότητα στο Δίστομο και έγινε πανηγύρι, γιατί μία εβδομάδα νωρίτερα πήγε ο Αλβανός που είχε πάρει την ταυτότητα από το Παγκράτι για να βγάλει νέα, αλλά το Μενίδι δεν πληρώθηκε και τον τσίμπησαν. Όμως πριν ακυρωθεί η ταυτότητα, τα στοιχεία πουλήθηκαν σε άλλον και αυτός πήγε Δίστομο να βγάλει ταυτότητα».
Στις ίδιες επιστολές αναφέρεται πως με τις πλαστές ταυτότητες δημιουργούσαν εταιρείες τις οποίες φόρτωναν υπέρογκα χρέη και στη συνέχεια εξαφανίζονταν χωρίς ποτέ να μπορούν να εντοπιστούν από τις Αρχές.