Κάλεσε ταξί το μεσημέρι της Δευτέρας για να τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Ο κύριος Θοδωρής ήταν και αυτός από εκείνους που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, μόνο που για αυτόν το ταξίμετρο έγραφε.
«Περνάγανε οι ώρες, ήμασταν ακινητοποιημένοι, το ταξίμετρο έγραφε κανονικά στον άνθρωπο. Το ταξί έγραφε κανονικά, σε μια στιγμή του λέω ‘άστο να δούμε τι θα γίνει γιατί μπορεί να γράψει 500€’. Πληρώθηκε ο άνθρωπος κανονικά, πληρώθηκε 90€», είπε ο κ. Θοδωρής.
Αφού ξεκίνησε για το προγραμματισμένο ταξίδι του, όπως καταγγέλλει στο LIVE NEWS, όχι μόνο δεν τον ενημέρωσε κανείς πως η Αττική Οδός είναι μπλοκαρισμένη και δε θα φτάσει ποτέ στον προορισμό του, αλλά τον καθησύχασαν ότι θα υπάρξει μόνο μία μικρή καθυστέρηση.
«Δεν ήταν κανένας στο κουβούκλιο μέσα να μας ειδοποιήσει να μην περάσουμε και μόλις περάσαμε την μπάρα και φτάσαμε μέσα στην Αττική πήγαμε σημειωτόν. Μου είπαν ότι θα φτάσετε στον προορισμό σας αλλά σιγά σιγά, η ώρα ήταν πέντε παρά είκοσι, στις πέντε μου έστειλαν και ότι ακυρώνεται η πτήση».
Όσες ώρες έμεινε εγκλωβισμένος με το ταξί επικρατούσε το απόλυτο χάος.
«Η κατάσταση που επικρατούσε στην Αττική Οδό ήταν ένα χάος, λέγαμε ότι θα γίνει ένα δεύτερο Μάτι εκεί, οι άνθρωποι κάηκαν και εμείς θα πεθάνουμε από το κρύο».
Μεταξύ εγκλωβισμένων & γιατροί
Σε ένα κοντινό σημείο της Αττική Οδού βρισκόταν ένας γιατρός. Η περιγραφή του συγκλονίζει στο LIVE NEWS για το πώς ξεκίνησε από τον Άλιμο να πάει στους ασθενείς του.
«Χιόνιζε σφοδρά, δεν είχαμε καμία ενημέρωση από πουθενά, παίρναμε στα τηλέφωνα το τετραψήφιο ανάγκης που έχει η Αττική Οδός για να καταλάβουμε τι γίνεται, δεν είχαμε καμία απάντηση», είπε ο κ. Γιάννης Νάσιος, χειρούργος ΩΡΛ.
Όσο βρισκόταν κολλημένος με το αυτοκίνητό του στο χιόνι, ο πατέρας ενός παιδιού τον παρακάλεσε να τον βοηθήσει να επιστρέψει σπίτι.
«Αν δεν προσπαθούσα εγώ μόνος μου να φύγω λόγω του ανθρώπου που ήθελα να τον βοηθήσω, θα ήμουν εκεί ακόμα ή θα είχα αφήσει το ατυτοκίνητο», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσες ώρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι δεν υπήρξε η παραμικρή βοήθεια.
«Είναι αδιανόητο όλο αυτό που περάσαμε, δηλαδή αδιανόητο ήταν κυρίως ότι δεν είχαμε την παραμικρή ενημέρωση από κανένα. Δεν πέρασε κουνούπι να μας πει παιδιά ζείτε; Δεν εξαγοράζεται η ταλαιπωρία των ανθρώπων, ήμασταν χιλιάδες άνθρωποι εκεί», είπε.
Αφανείς ήρωες της κακοκαιρίας γιατροί και διασώστες
Και ενώ γιατροί αναγκάζονται να εφημερεύσουν για δεύτερη και για τρίτη μέρα λόγω των αποκλεισμένων συναδέλφων τους, διασώστες του ΕΚΑΒ πολεμάνε με νύχια και με δόντια για να φτάσει ένας ηλικιωμένος ασθενής ασφαλής σπίτι του.
«Έφεραν ασθενή από το νοσοκομείο ‘Αλεξάνδρα’ το ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ ζήτησε βοήθεια από τον δήμο και ο δήμος αρνήθηκε. Βοήθησαν τους διασώστες (σ.σ. οι κάτοικοι της πολυκατοικίας), τους ήρωες διασώστες να μεταφέρουν τον άνθρωπο στο σκοτεινό του πλέον σπίτι που είναι για δεύτερο 24ωρο βυθισμένο στο σκοτάδι και στο πολικό ψύχος. Ένας άνθρωπος καρδιοπαθής, που δεν ξέρουμε αν αύριο θα ζήσει και αυτός και η ηλικιωμένη γυναίκα του».
Εθελοντές πυροσβέστες στον Διόνυσο από την άλλη, έσπευσαν να μεταφέρουν ηλικιωμένο νεφροπαθή άντρα που ήταν αποκλεισμένος από τα χιόνια.
Σοκάρει η Αναστασία Έδεν – «Ήταν λες και πηγαίναμε στο Άουσβιτς»
Παρόμοια εμπειρία και της Αναστασίας Έδεν, τραγουδίστριας, η οποία εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο.
«Εγκλωβίστηκα στο αεροδρόμιο, δεν είχαμε καμία ενημέρωση, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Αναμονή πολλή, ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, αποσκευές χανόντουσαν, ουρά από την πύλη 1 έως την 4».
Όπως καταγγέλλει η ίδια, τα δωμάτια στο ξενοδοχείο που υποθετικά έκλειναν οι αεροπορικές των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν, έπρεπε το μισό ποσό να το πληρώσουν οι επιβάτες από την τσέπη τους.
«Φαγητό, νερό καθόλου δε μας έδωσαν. Ηλικιωμένοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα, ήταν σκηνές πολέμου. Ήρθαν και άνθρωποι από την Αττική Οδό που είχαν σπασμούς από το κρύο».
Όπως λέει η τραγουδίστρια, το τρένο του προαστιακού που ήρθε το πρωί, ήταν από την άλλη μεριά της αποβάθρας, με τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες να πηδούν στις γραμμές για να το προλάβουν.
«Λες και πηγαίναμε στο Άουσβιτς. Δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια αυτό που έζησα. Ο κόσμος από την απελπισία του για να φτάσει στην άλλη αποβάθρα έπεφταν στις γραμμές».