Όπως αποκαλύφθηκε, ο 12χρονος μαθητής είναι γιος ιερέα και όσο οι μέρες περνούν ξεσηκώνει κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό του.
Στο πλευρό του 12χρονου μαθητή της πρώτης γυμνασίου που χαρακτηρίστηκε, όπως καταγγελθηκε «ντροπή της κοινωνίας» από τον καθηγητή του, δεν βρέθηκαν μόνο οι συμμαθητές του, αλλά και ο σύλλογος γονέων και η διευθύντρια του σχολείου με ανάρτησή της στο Facebook.
«Όλη μου τη ζωή, θυμάμαι να παλεύω να εμπνεύσω τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το καθαρό και αμετάκλιτο πιστεύω μου, ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ξεκαθάρισα και διέγραψα οριστικά απ’ τη ζωή μου όσους και όσες δεν αποδέχονταν τα παραπάνω. Κι αυτό γιατί τους θεωρούσα πάντα φασίστες», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση η διευθύντρια του μουσικού σχολείου.
Ο εν λόγω καθηγητής βρέθηκε σε άδεια μετα την καταγγελία για τη λεκτική επίθεση στον μαθητη και το υπουργείο Παιδείας ερευνά την υπόθεση τονίζοντας παράλληλα πώς πρέπει να είναι το σύγχρονο σχολείο.
«Εμείς όπως ρητά διαβεβαιώνουμε θέλουμε ένα συμπεριληπτικό δημοκρατικό σχολείο και σ’ αυτό δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση», δήλωσε , ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.
Το περιστατικό στο Ίλιον πυροδότησε πολλές αντιδράσεις στα σχολεία με συλλογικότητες και φορείς να ζητούν να μπει το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην εκπαίδευση.
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε ανάρτηση του Καθηγητή Σεισμολογίας Άκη Τσελέντη, στα κοινωνικά δίκτυα ότι προτιμά δήθεν καταπιεσμένους μαθητές με ποδιά παρά μαθητές με τατουάζ και σκουλαρίκια.
Έσπευσε, ωστόσο μιλώντας στο MEGA να διευκρινίσει, πως ηταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του εν λόγω καθηγητή στον μαθητή.
«H αίθουσα δεν είναι χώρος προβολής των προσωπικών μας προτιμήσεων. Η εκπαίδευση έχει κανόνες τους οποίους πρέπει να τους ακολουθούμε. Από την άλλη βέβαια είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά, ο τρόπος χειρισμού του μαθητή απο τον καθηγητή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η διαδικασία για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στο σχολείο βρίσκεται σε εξέλιξη με μαθητές γονείς κι εκπαιδευτικούς να βρίσκονται δίπλα στο 12χρονο παιδί κι όλοι μαζί απέναντι στις προσβλητικές κι απαξιωτικές συμπεριφορές για το διαφορετικό μέσα στο σχολείο και ευρύτερα στην κοινωνία .