Novartis: Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση

Πολιτικούς κραδασμούς προκάλεσε η αναφορά του βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου που κόντρα στην γραμμη του κόμματος του για την Νοβάρτις δήλωσε πως πρέπει να γίνει αποδεκτή η απόφαση της δικαιοσύνης για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Σε εντελώς άλλο κλίμα από αυτό του κόμματός του για την υπόθεση Νovartis, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος είπε από το βήμα της Βουλής ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό πως ο φάκελος μπήκε για όλα τα πολιτικά πρόσωπα στο αρχείο ενώ ανακοίνωσε ότι o ίδιος εγκαταλείπει την πολιτική.

«Είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχθούμε γιατί παρά τις αμφισβητήσεις δεν μπορούμε να το αρνηθούμε»,δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Ευχήθηκε μάλιστα την ίδια κατάληξη να έχει η έρευνα και για τον Ανδρέα Λοβέρδο που είναι το μοναδικό από τα πολιτικά πρόσωπα που ακόμα εκκρεμεί η απόφαση της δικαιοσύνης.

«Εύχομαι και στον Ανδρέα Λοβέρδο για το ποινικό μέρος της υπερκοστολόγησης φαρμάκων της Νovartis να αθωωθεί. Εμείς στο πόρισμα που καταθέσαμε δεν βρήκαμε ενοχοποιητικά στοιχεία», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες τόσο από την κυβέρνηση όσο και από στελέχη του κόμματός του.

«Είναι σε αντίθεση με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Αυτή τη διερεύνηση έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να αξιοποιήσει με πολλαπλές παρεμβάσεις και να πει ότι πρόκειται δήθεν περί σκευωρίας», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξάνθος.

«Η Novartis είναι ένα παγκόσμιο σκάνδαλο το οποίο στην Ελλάδα η προηγούμενη κυβέρνηση το χειρίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους και όχι για να μάθουμε την αλήθεια, με μια ουσιαστική στρατηγική σκευωρίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη είναι μεταξύ των προσώπων στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς κρίθηκε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ενήργησε προκειμένου να στηθεί η αποκαλούμενη «σκευωρία».

«Η δική μου μόνη απάντηση και ακλόνητη θέση είναι η δέσμευσή μου ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αλήθεια και το δίκαιο με σθένος πραγματικά μέχρι τέλους», δήλωσε η κ. Τουλουπάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος που σήμερα τάραξε τα νερά με την τοποθέτησή του στη βουλή , με δεύτερη παρέμβασή του στήριξε την κ.Τουλουπάκη.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Πολιτική

Απόρρητο