Πολλοί είναι εκείνοι που αισθάνονται ανασφάλεια καθώς δεν έχουν επαρκή πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν. Υπάρχουν και εκείνοι που πριν από 8 χρόνια σε μικρή ηλικία ειχαν βρεθεί στα χαρακώματα και οι μνήμες της σύρραξης δεν έχουν σβήσει.
Το Κίεβο μπορεί να μην ζει σε πανικό, ο φόβος όμως είναι ένα συναίσθημα που δύσκολα αποβάλλεται.
Το MEGA περπάτησε τους δρόμους της Ουκρανικής Πρωτεύουσας και μίλησε με Ουκρανούς πολίτες γαι το πως βιώνουν την σημερινή κατάσταση.
«Ο κύριος προβληματισμός μου είναι ότι δεν έχω αρκετή πληροφόρηση. Αν παρακολουθήσουμε τις ειδήσεις, έχω παρατηρήσει ο ίδιος ότι μεταδίδονται αντικρουόμενες πληροφορίες. Μια από τις πηγές θα πει ότι οι Ρώσοι έχουν πάρει θέσεις και ετοιμάζονται για επίθεση και μια άλλη πηγή θα ισχυριστεί ότι επιβιβάζονται στα τρένα και φεύγουν»,δηλώνει κάτοικος του Κιέβου.
Ο εφιάλτης του πολέμου δεν σβήνει
Υπάρχουν όμως και αυτοί που σε μικρή ηλικία βρέθηκαν στα χαρακώματα 8 χρόνια πριν. Ο έφεδρος σήμερα, πατέρας 2 παιδιών, Ινάτι, 41 ετών έζησε την απόλυτη φρίκη.
Στη δίνη της κρίσης βρίσκονται και Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Ουκρανία. Άνθρωποι που έφτιαξαν οικογένειες και μέλλον σε έναν τόπο που συνεχώς απειλείται. Δεν χάνουν όμως στιγμή την αισιοδοξία και το χαμόγελό τους.
«Δεν υπάρχει κανένας φόβος. Ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι Έλληνες σκοπεύουμε να φύγουμε. Σήμερα διαβάζουμε ότι φεύγουν οι Ρώσοι, δεν θα ασχοληθεί κάνεις. Έχει και champions league αύριο»,μας λέει Έλληνας επιχειρηματίας στο Κίεβο.
Η ζωή μπορεί να δείχνει πως κυλά φυδιολογικά στο Κίεβο αλλά ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που δύσκολα κρύβεται. Τα 8 χρόνια πιέσεων έχουν σκληραγωγήσει τις ψυχές και τα πρόσωπα των Ουκρανών.