Ο Μ. Μαθιουλάκης στο MEGA: «Δεν εκτιμώ πως υπάρχει θέμα εφοδιασμού του φυσικού αερίου»

Την ίδια ώρα, ο διαχειριστής του αγωγού αερίου της Ουκρανίας δήλωσε πως η μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας συνεχίζεται κανονικά και ο αγωγός δεν έχει πληγεί από εκρήξεις.

Ο αναλυτής ενεργειακής στρατηγικής μίλησε στο MEGA και έδωσε τη δική του εκτίμηση αναφορικά με την παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μαθιουλάκης είπε αρχικά πως δεν υπάρχει περίπτωση η Ρωσία να «κλείσει τις κάνουλες».

«H Eυρώπη έχει δυναμικότητα LNG εισαγωγών γύρω στα 200 δισεκατομμύρια», επισήμανε ο ίδιος.

Νωρίτερα, Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν πει πως ρωσικά στρατεύματα ανατίναξαν έναν αγωγό αερίου στη βορειοανατολική επαρχία Χάρκοβο όμως δεν είναι σαφές αν ο τομέας που επλήγη ήταν τμήμα ενός αγωγού διαμετακόμισης αερίου ή ένα περιφερειακό δίκτυο διανομής.

Εξάλλου, ο ελεγχόμενος από το Κρεμλίνο ενεργειακός κολοσσός Gazprom δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές εξαγωγές αερίου μέσω Ουκρανίας προς την Ευρώπη συνεχίζονται κανονικά, συμβαδίζοντας με τα αιτήματα από τους πελάτες.

Η εταιρία ανέφερε πως τα αιτήματα για αέριο μέσω αυτής της διαδρομής ανέρχονταν σήμερα στα 107,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Eνημερωτικές Εκπομπές

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια ζωής του Ολυμπιακού

Οικονομία

Απόρρητο