Καλεσμένος στην παρέα της «Ελένης» ήταν ο Γιώργος Χρυσοστόμου.
«Μου αρκεί ο συνομιλητής μου να σκέφτεται, γιατί είναι ωραία να μιλάς και ο άλλος να σκέφτεται. Μου αρέσει να συμβαίνει και στο θέατρο αυτό, δεν είναι μόνο διασκέδαση η συνάντηση δύο ανθρώπων, αλλά και να εξελιχθούμε».
Ο ηθοποιός είπε πως εκείνο που προσπαθεί στις συνεντεύξεις να δώσει στους ανθρώπους που είναι έξω από τη δουλειά είναι κυρίως να τους φύγει η ψευδαίσθηση ότι οι ηθοποιοί είναι ευτυχισμένοι ή ότι βρίσκονται σε ένα στάδιο πάνω από τον άνθρωπο, δηλαδή ημίθεοι.
«Διαπίστωσα στην πορεία μου ότι κάπως πας σαν αρνί πριν το σφάξιμο σε μία παράσταση. Εάν πας με έπαρση του εθελοτυφλείν, ότι όλα είναι υπέροχα στην σκηνή, αυτό δεν λειτουργεί. Αλλά και με πολύ πένθος να πας δεν λειτουργεί. Έβαζα τον εαυτό μου σε ένα μικρό πένθος πριν βγω και ένα μικρό πένθος που με βάζει ο εαυτός μου μετά την παράσταση. Είναι τόσο μεγάλη η υπερδιέγερση, η μεταφορά δεδομένων από το κοινό σε εμένα και ανάποδα, που μετά το απότομο ησυχάζειν είναι λίγο πένθιμο».
Όταν η πανδημία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας δεν βίωσε κάποιο ισχυρό σοκ στην καθημερινότητά του: «Μπορώ να πω ότι με έκανε πιο ψύχραιμο αυτή η ιστορία, ενεργοποίησε μία ψυχραιμία ως όπλο και μια επαφή με το σήμερα που δεν είχα. Το επιβιωτικό κομμάτι της καραντίνας βοηθήκε από την «Αγγελική». Εκείνο που με τρόμαξε ήταν η διαδικασία της πρόβας με μάσκες», είπε στην Ελένη Μενεγάκη και τόνισε πως δεν ήξερε πως θα αντιδράσει ο κόσμος με τα μέτρα στο θέατρο.
Για τον ίδιο το live streaming παραστάσεων δεν λειτούργησε, αλλά θαύμασε τους συναδέλφους που το έκαναν και κατάφεραν να παίζουν μόνο με κάμερες αντί για κοινό.
«Με λυπεί σε σχέση με τη δουλειά ότι η Πολιτεία – Κράτος – Υπουργείο δεν δίνουν σημασία σε αυτό. Πως λένε οι γονείς «σπούδασε, κάνε και αυτό που σου αρέσει»; Αυτό το «κάνε και αυτό που σου αρέσει» είναι η αντιμετώπιση του υπουργείου στο θέμα θέατρο. Το αφήνουν πάντα τελευταίο το θέατρο, είναι ένας τομέας που δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία, γιατί είναι λίγο η ώρα της διασκέδασης και δεν είναι έτσι, γιατί το θέατρο είναι παιδεία».
Ο Γιώργος Χρυσοστόμου μίλησε για την παράσταση «Το Σώσε» στην οποία πρωταγωνιστεί και θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου στο θέατρο «Παλλάς». Ο ηθοποιός είπε ότι μόλις τον κάλεσε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, σκηνοθέτης της παράστασης, και του είπε ποιοι θα είναι συντελεστές, του είπε αμέσως ναι.
«Με συγκίνηση η ένωση όλων αυτών των ανθρώπων που ο καθένας είναι στον τομέα του εντάξει με τον εαυτό του. Είναι λίγο all star συνάντηση. Τα παιδιά με δέχτηκαν με τόση αγάπη που αισθάνομαι ήσυχος, ελεύθερος. Έχω χαρά που θα πάω στην πρόβα, που είναι σπάνιο, δεν έχω φόβο να βγω στην σκηνή, που κι αυτό είναι σπάνιο», δήλωσε.
«Στο θέατρο, άσχετα του #MeToo, υπάρχει μία διαδικασία μύησης. Όταν μπαίνεις σε ένα νέο πλαίσιο σε τσεκάρουν οι παλιοί του πλαισίου, άσχετα εάν είσαι πιο παλιούς από αυτούς», είπε. «Το θέατρο είναι ωραίο όταν είναι παιδεία και μαζί. Ας γίνει όμως και λίγο διασκέδαση, μην το πάμε στη βαριά κουλτούρα, δεν χρειάζεται και τόσο… Εμένα μου αρέσει η δουλειά να μην έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Η πρόβα τώρα είναι δύσκολη με τον πόλεμο, κάνουμε κωμωδία και δίπλα γίνεται χαμός… Νομίζω ότι η ανταπόκριση δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να διασκεδάσει».