Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης και Ασύλου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος σχολίασε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και τη στάση της Ευρώπης για την ρωσική επίθεση.
«Πρακτικά η συζήτηση για την είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν έχει κανένα αντίκρισμα. Ούτως ή άλλως για να γίνει μια χώρα μέλος της ΕΕ θέλει σειρά ετών, θέλει μια επταετία μίνιμουμ» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, μιλώντας στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του MEGA με τη Νίκη Λυμπεράκη.
«Ο Φρανσουά Μιτεράν έλεγε ότι η πολιτική ασκείται σε επίπεδο σημειολογίας» σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Τώρα έχουμε ένα πρόεδρο μιας χώρας που βρίσκεται υπό διαρκή επίθεση, με ένα μέρος της υπό κατοχή, να υπογράφει ένα αίτημα για είσοδο στην ΕΕ και που μιλάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και καταχειροκροτείται, ενώ από την άλλη έχουμε ένα υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας ο οποίος απευθύνεται στον ΟΗΕ και σχεδόν όλοι οι πρέσβεις αποχωρούν για να μην τον ακούσουν».
«Επίσης, χώρες που παραδοσιακά ήταν ουδέτερες, όπως η Σουηδία ή η Γερμανία έχουν ξεσηκωθεί και αντιδρούν στην επίθεση που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν» συμπλήρωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, τονίζοντας πως «ο ρωσικός στρατός κατεβαίνει για να διχάσει την Ουκρανία σε δύο μέρη, πιθανώς ο στόχος του είναι να διχοτομήσει την Ουκρανία».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης και Ασύλου του Συμβουλίου της Ευρώπης υπογράμμισε ότι στο Συμβούλιο της Ευρώπης που συμμετέχουν 47 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία και η Ουκρανία. «Το Συμβούλιο πήρε την απόφαση να αναστείλει από μέλος του τη Ρωσία. Η Τουρκία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν δήλωσαν “παρών” και η Σερβία δεν εμφανίστηκε καθόλου στην ψηφοφορία. Από τις 47 χώρες, οι 42 είχαμε σαφή θέση» συμπλήρωσε.